WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Batu buah pinggang > Batu buah pinggang Diet >

Jus kranberi menghalang batu buah pinggang

2018-04-05 11:21

Jus kranberi menghalang batu buah pinggangTinggi jumlah komponen asid dalam jus kranberi mencegah pembentukan batu buah pinggang.

Jus kranberi

Manfaat kesihatan jus kranberi termasuk pelepasan dari jangkitan saluran kencing (UTI), masalah pernafasan, batu buah pinggang, kanser dan penyakit jantung. Ianya juga bermanfaat dalam menghalang gangguan perut dan kencing manis serta penyakit-penyakit gusi yang disebabkan Plak gigi. Pelbagai khasiat pemakanan, iaitu sebatian tumbuh-tumbuhan diperolehi secara semulajadi, hadir dalam cranberries dan telah ditemui untuk mencegah pelbagai masalah kesihatan.

Cranberries adalah buah-buahan yang serba boleh dan manfaat mereka menjadikan mereka berguna dalam makanan juga seperti produk ubat-ubatan. Nama Latin loji kranberi Vaccinium macrocarpon dan ia adalah salah satu buah-buahan asli Amerika Utara. Cranberries mempunyai jumlah kapasiti antioksida berbanding dengan sayur-sayuran dan buah-buahan seperti brokoli, bayam dan epal lain yang luar biasa. Satu cawan cranberries mengukur jumlah kapasiti antioksidan 8983.

Jus kranberi yang kaya dengan antioksidan, vitamin C dan Asid salisilik. Oleh mengandungi hanya 45 kalori setiap cawan, jus kranberi sesuai sangat baik dalam panduan pemakanan. Jus kranberi juga mengandungi 87.13 g air setiap 100 g. Ia menyediakan tenaga, protein dan karbohidrat. Dari segi mineral, ia mengandungi kalsium, magnesium, besi, fosforus, sodium, kalium, dan zink. Ia juga mengandungi vitamin seperti thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, vitamin E (Alfa-Tokoferol), dan vitamin K (phylloquinone). Cranberries adalah ahli-ahli keluarga Ericaceae dan berasal dari Amerika Utara.

Mencegah jangkitan saluran kencing (UTI)

Jangkitan saluran kencing merujuk kepada kewujudan tertentu mikro-organisma dalam air kencing yang melebihi tahap normal. Jangkitan ini boleh membangunkan dalam pundi kencing dan menyebabkan cystitis di buah pinggang menyebabkan buah pinggang parenchyma, atau di prostat, mengakibatkan radang bakteria. Kajian telah menunjukkan bahawa jus kranberi mengandungi proanthocyanidins yang memiliki sifat-sifat anti berpaut, yang menghalang bakteria dari mengikat dirinya untuk sel-sel pada dinding pundi kencing. Sebatian ini menghalang bakteria dari bertambah lagi dan flush mereka keluar dari badan melalui kencing.

Penyelidikan menunjukkan bahawa meminum jus kranberi yang kerap boleh membantu menghalang UTIs berulang di kalangan wanita pertengahan umur dan hamil. Pengambilan tetap jus kranberi juga telah terbukti bermanfaat untuk pesakit-pesakit yang menjalani rawatan di hospital-hospital lain sebagai seorang pengawal terhadap penyakit-penyakit saluran kencing. Ianya bermanfaat dalam mengurangkan risiko UTI kalangan wanita yang menjalani pembedahan Sakit Puan tidak berbahaya yang elektif. Kajian juga menunjukkan bahawa jus kranberi juga boleh membantu dalam mencegah jangkitan saluran kencing kanak-kanak. Walau bagaimanapun, jus kranberi adalah tidak berkesan dalam merawat UTIs sebaik sahaja anda mempunyai jangkitan dan hanya langkah pencegahan.

Sebelum ini:Batu buah pinggang dan air magnet

Artikel seterusnya:Kesan-kesan sampingan Beets dengan batu ginjal

Tag: batu buah pinggang Jus kranberi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat