WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Batu buah pinggang > Batu buah pinggang Diet >

Penyakit buah pinggang dan kesan sampingan jus Noni

2018-04-20 14:56

Penyakit buah pinggang dan kesan sampingan jus NoniKhasiat jus noni termasuklah pencegahan kanser, perlindungan dan berfungsi dengan sihat hati, penyelenggaraan Kesihatan kardiovaskular, merehatkan otot, dan kelegaan daripada kehilangan ingatan dan syarat-syarat seperti gout dan kencing manis. Potensi besar antioksidan jus noni mengenakan kesan antipsychotic, antikulat, antibakteria dan anti-radang yang amat berharga dalam merawat keadaan seperti arthritis dan penyakit yang berkaitan dengan sistem saraf pusat.

Sejak beribu-ribu tahun, kuasa penyembuhan semula jadi jus ini telah disanjung kerana keupayaannya untuk mengekalkan kulit yang sihat, meningkatkan tahap tenaga, dan mencegah lemah badan am. Jus Noni mempercepatkan penyembuhan luka dan toughens sistem imun badan.

Kesan-kesan sampingan jus Noni

Penyelidikan penilaian Keselamatan dan keberkesanan noni jus telah memberikan keputusan yang positif mengenai keperluan sendiri berdasarkan dos bergantung. Walau bagaimanapun, kes-kes tertentu dan kebimbangan individu memerlukan berhati-hati yang akan dijalankan. Beberapa kebimbangan telah disebut seperti di bawah:

Kandungan kalium yang tinggi: jus Noni mengandungi kalium yang boleh mengganggu dengan pelbagai jenis ubat yang digunakan untuk mengubati tekanan darah tinggi seperti kalium-membiarkan diuretics dan penghalang pengesan angiotensin tumpuan yang baik. Kedua-dua secara kolektif boleh menyebabkan tahap kalium dalam badan menimbulkan gejala seperti aritmia loya dan jantung yang sangat tinggi.

Masalah buah pinggang: asas sebab tersebut di atas, jus noni tidak boleh diambil oleh individu-individu yang telah memerangi masalah buah pinggang kerana ia mungkin cenderung untuk memburukkan lagi keadaan sedia ada.

Walaupun beberapa kajian telah menyokong mengenai keselamatan jus noni, disyorkan untuk berunding dengan profesional perubatan sebelum mempertimbangkan langkah-langkah pemulihan terutama sekali semasa syarat khas seperti hamil dan laktasi.

Sebelum ini:Pine minyak pati dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: penyakit buah pinggang kesan sampingan jus Noni

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat