WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Mencegah dan merawat penyusupan daripada anda Fistula disebabkan oleh jarum dialisis

2018-01-03 23:23

Mencegah dan merawat penyusupan daripada anda Fistula disebabkan oleh jarum dialisisPesakit-pesakit dialisis yang ramai sentiasa mengambil berat tentang infiltrasi. Terdapat perbezaan antara penyusupan dan fistula yang ditiup. Apabila jarum diletakkan dengan betul, ia menjadikan satu lubang ke dalam fistula tersebut. Penyusupan satu adalah apabila ia membuat lebih daripada satu lubang dengan pergi ke dalam fistula tersebut dan kemudian keluar dari segi lain. Di sisi lain, fistula anda boleh "meniup" apabila jarum yang pertama memasuki ia. Ini berlaku apabila dinding kapal terlalu rapuh untuk jarum dan meletup fistula atau pukulan seperti belon yang. Ia pada dasarnya menjadikan SIAT kecil, yang lebih besar daripada jarum. Ini kebiasaannya akan berlaku dari jarum (RCMO) dalam kerana darah exitingmencipta tekanan dalam fistula tersebut. Pertambahan tekanan ini boleh menjaditerlalu besar untuk vesel itu bertahan, menyebabkan fistula anda untuk pecah. Sekali lagi, inilah biasanya lubang kecil, tetapi darah bocor boleh menyebabkan hematoma cukup besar (bengkak yang dipenuhi dengan darah).

Anda perlu mengawasi tanda-tanda atau gejala-gejala penyusupan seperti sakit tajam serta-merta, bengkak atau perubahan warna. Jawapan cepat boleh membantu meminimumkan kerosakan ke atas akses anda. Infiltrations boleh berlaku sebelum dialisis, semasa dialisis dengan pam darah berjalan, atau selepas dialisis dengan penyingkiran jarum. Serta-merta penggunaan ais membantu mengurangkan kesakitan dan saiz infiltrasi dan mungkin berkurangan masa pendarahan.

Jika penyusupan yang patut berlaku selepas pentadbiran heparin, anda harus memastikan bahawa penjagaan akan dibawa ke dengan betul

beku dalam saluran jarum dan tidak fistula. Dalam beberapa kes, keputusan untuk meninggalkan jarum di tempat dan cannulate (jarum stick) Laman web yang lain mungkin menjadi pilihan. Jika fistula yang menyusup, amatlah digalakkan supaya berehat selama sekurang-kurangnya satu rawatan. Jika ini tidak mungkin, cannulation yang akan datang perlu berada di atas tapak infiltrasi.

Berhati-hati apabila Taiping needles dan mengelakkan mengangkat pada jarum selepas ia berada dalam urat ini kerana jarum tidak wajar untuk flip atau pergerakan boleh menyebabkan penyusupan satu. Penyingkiran jarum sepatutnya menghalang post dialisis infiltrations. Memohon persalinan membentang ' proposal ' ke atas tapak jarum, tetapi tidak dikenakan tekanan. Berhati-hati keluarkan jarum pada kira-kira sudut sama kerana ia dimasukkan. Ini mengelakkan daripada yang diheret di seluruh kulit anda. Menggunakan terlalu curam daripada sudut semasa penyingkiran jarum boleh menyebabkan jarum yang canggih untuk tebuk dinding urat anda.

buah pinggang hospital di china memahami kebimbangan utama Dialisis pesakit mengenai penjagaan akses mereka yang mengelakkan penyusupan. Ilmu yang dituntut/wajib dan aplikasi amalan terbaik akan membantu anda dalam mengurangkan kadar infiltrasi yang akan membolehkan aliran darah yang ditetapkan sepanjang tempoh rawatan dialisis, dan memastikan bahawa anda mendapat pembersihan terbaik mungkin.

Sebelum ini:Kegagalan buah pinggang yang kronik dan longkang dan hemodialisis?

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang chorinic dialisis perlu membuat semakan Fistula

Tag: Dialisis rawatan menyebabkan menghalang gejala Fistula jarum jarum dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat