WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Penyakit buah pinggang chorinic dialisis perlu membuat semakan Fistula

2018-01-03 23:28

Penyakit buah pinggang chorinic dialisis perlu membuat semakan FistulaAnda mungkin ingat pakar bedah yang mencipta fistula (arteri dan urat yang menyertai satu) dan/atau Nephrologist memberitahu anda untuk menyemak bahawa fistula anda bekerja dengan perasaan anda. Anda mungkin juga diberitahu bahawa jika anda tidak dapat merasa buzz, maka anda perlu menghubungi unit dialisis anda dengan serta-merta.

Menyemak fungsi fistula, perkara pertama di pagi hari dengan meletakkan kedua-dua jari ke atas laman web dan perasaan sensasi.

Memperbaharui kulit bersih dan sentiasa memeriksa tanda-tanda jangkitan seperti bengkak, kemerahan dan kesakitan.

Anda sentiasa boleh bersenam lengan fistula untuk membantu meningkatkan aliran darah oleh memerah bola tenis atau Skuasy beberapa kali sehari, tetapi tidak mengangkat sesuatu yang berat dengan lengan fistula anda. Juga, Jangan tidur atau meletakkan sebarang tekanan yang tidak wajar di lengan.

Adalah disyorkan bahawa anda tidak lagi menyekat aliran darah dengan membenarkan sesiapa sahaja untuk mengambil bacaan tekanan darah atau masukkan jarum IV ke dalam lengan fistula. Di samping itu, anda harus mengelak daripada memakai jam tangan yang ketat, barang kemas atau lengan disampiri pada lengan fistula.

Lebih separuh daripada semua pesakit dialisis kini menggunakan AV fistulas kerana ia adalah lebih sihat, lebih mudah untuk mengekalkan, dan menghasilkan keputusan yang lebih baik daripada kaedah akses lain. Ingat bahawa anda adalah penjaga kepada fistula anda, seperti jururawat dan doktor di hospital-hospital dan Jabatan-Jabatan lain yang banyak mungkin tidak seperti biasa dengan fistula anda sebagai

Sebelum ini:Mencegah dan merawat penyusupan daripada anda Fistula disebabkan oleh jarum dialisis

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang boleh mengurangkan risiko pendarahan masuk, Fistula kegagalan dan menjadi lebih teruk

Tag: Dialisis rawatan Fistula Penyakit buah pinggang chorinic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat