WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Pesakit penyakit buah pinggang boleh mengurangkan risiko pendarahan masuk, Fistula kegagalan dan menjadi lebih teruk

2018-01-03 23:31

Pesakit penyakit buah pinggang boleh mengurangkan risiko pendarahan masuk, Fistula kegagalan dan menjadi lebih terukRamai pesakit hemodialisis mendapati sukar untuk mengawal mereka pendarahan selepas rawatan mereka. Manakala fistula anda memastikan anda hidup, ia jugaboleh mengancam hidup anda jika ia mula berdarah tanpa kawalan. Akhirnya, fistula anda adalah yang tinggi mengalir arteri bertekanan vein hanya beberapa millimeter tingginya di bawah kulit anda. Kecil lusuh atau rehat boleh menyebabkan anda berdarah sehingga mati dalam beberapa minit. Walaupun dengan risiko difahami, pesakit-pesakit dialisis perlu tebuk fistula mereka sekurang-kurangnya tiga kali seminggu dan hanya menutupnya dengan membentang ' proposal ' dan pita.

Walaupun ada yang selesa dengan ini, orang lain mengalami pendarahan berterusan dan tidak disangka-sangka bleed keluar kereta mereka, di rumah, di restoran atau tempat-tempat lain selepas rawatan mereka. Ini boleh menyebabkan kehilangan darah teruk dan menyebabkan hypotension (tekanan darah rendah), pening, dan mengancam nyawa mereka. Terdapat beberapa petua khas untuk mengurangkan risiko pendarahan keluar.

Salah satu faktor yang sering menyumbang kepada pendarahan berlebihan adalah jumlah darah yang nipis (anticoagulant) bahawa anda sedang ditadbir. Jika anda akan menyedari isu-isu yang berterusan dengan pendarahan yang ketara selepas rawatan dialisis anda, anda perlu berbincang dengan Nephrologists anda tentang mengurangkan dos nipis darah anda. Selain itu, banyak dialisis juruteknik letakkan Band-Aid yang ke atas pesakit-pesakit mereka akses Laman sebelum memohon membentang ' proposal ' dan pita. Ini akan memberikan anda perlindungan lapisan tambahan dan membantu memastikan bahawa jumlah yang betul tekanan berterusan diletakkan di atas tapak untuk menghentikan pendarahan tersebut. Walau bagaimanapun, ramai telah memberi amaran terhadap hanya menggunakan "khas Band-Aids" tanpa memohon membentang ' proposal '.

Sesetengah berkata mereka telah menggunakan buih Khas gel untuk menghentikan pendarahan. Anda juga boleh mempertimbangkan cuba Super Stoppers olehPacifica kecil seperti SPAN 1" sfera bola. Aston, "penyumbat Super ketumpatan telah terbukti berkesan dalam mencapai hemostatis di tapak akses dan menggantikan alat-alat yang lebih tradisional seperti dilipat SPAN, bandages SureSeal, hemo-band dan Pengapit." Anda mungkin perlu untuk pesanan anda sendiri sebagai pusat kebanyakan tidak menyediakan mereka.

Manakala pesakit lain memilih alat-alat yang lebih tradisional seperti Pengapit, Balut sukan juga telah digunakan berjaya. Pastikan anda mengambil masa yang cukup untuk memohon jumlah tekanan diperlukan untuk menghentikan pendarahan tersebut. Ini mungkin berbeza bergantung kepada jumlah heparin anda dan bagaimana jarum anda telah dialih keluar. Oleh itu, ambil masa anda dan Jangan hanya tergesa-gesa mematikan mesin dialisis apabila waktu rawatan telah berakhir.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang chorinic dialisis perlu membuat semakan Fistula

Artikel seterusnya:Menghapuskan kebimbangan serius darah beku dengan penyakit buah pinggang

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang kronik Fistula pendarahan keluar

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat