WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Menghapuskan kebimbangan serius darah beku dengan penyakit buah pinggang

2018-01-03 23:35

Menghapuskan kebimbangan serius darah beku dengan penyakit buah pinggangHuffington Post melaporkan bahawa para penyelidik dari di Massachusetts Institute of Technology (MIT) telah membangunkan ujian air kencing yang dapat membantu mengesan beku sebelum mereka menjadi isu besar. Penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah hypercoagulable, yang bererti bahawa mereka mempunyai risiko yang meningkat dengan ketara daripada mereka darah kaunseling pesakit. Satu darah beku (kaedah temubual) dikemukakan dalam salur darah boleh memotong bekalan darah dan meningkatkan risiko komplikasi seperti tekanan darah tinggi, serangan jantung dan angin ahmar dalam orang-orang dengan penyakitbuah pinggang kronik (CKD) jika ia tidak ditangkap tidak lama lagi cukup. 2011 Stanford University School of Medicine kajian mencadangkan bahawa penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit dengan tekanan darah rendah pada dialisis mempunyai sebuah "meningkat risiko darah kaunseling pesakit pada titik di mana saluran darah pesakit disambungkan kepada dialisis di Mesin (fistula/rasuah)." Walaupun terdapat beberapa intervensi seperti memberikan ubat secara langsung kepada darah beku (thrombolysis) dan kedudukan alat mekanikal di tapak untuk memecahkan beku (thrombectomy), jika tidak ditangkap tidak lama lagi cukup fistula yang lifeline yang bagi Penyakit buah pinggang (CKD) pesakit dialisis kronik boleh dimusnahkan.

Walaupun memang diketahui bahawa pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) akan meningkatkan risiko untuk membentuk darah beku, penyelidik kajian mencadangkan bahawa ujian darah sedia ada adalah tidak konsisten dapat mengesan pembentukan beku baru. Ujian ini baru dibangunkan mengesan kehadiran enzim untuk (thrombin) yang mengawal pembentukan protein yang patch sehingga luka (fibrin) dalam badan.

Apabila ujian telah dijalankan ke atas tikus, cebisan-cebisan thrombin dihayati dan boleh dikesan dalam air kencing.

Sementara ujian hanya dilakukan pada tetikus, penyelidik menyatakan ia boleh mempunyai aplikasi bagi manusia pada masa hadapan, terutamanya orang-orangyang berisiko tinggi untuk pembekuan darah seperti mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) atau pesakit-pesakit yang terlantar selepas pembedahan pemindahan buah pinggang. Ujian adalah dijangka akan ditadbir dengan menggunakan kayu yang anda membuang air kecil terakhir, sama seperti ujian kehamilan. "Jika seorang pesakit yang berisiko untuk kaedah temubual, anda boleh menghantarnya dengan 10-pack dahan dan berkata, ' Pee pada tiap-tiap lain hari ini dan hubungi saya jika ia bertukar menjadi biru,'" Ketua penyelidik, Sangeeta Bhatia, seorang Profesor biokimia di MIT berkata dalam satu kenyataan. Buah pinggang hospital di china mendapati ini menjadi berita yang menggalakkandalam langkah ke arah memperbaiki kehidupan orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang boleh mengurangkan risiko pendarahan masuk, Fistula kegagalan dan menjadi lebih teruk

Artikel seterusnya:Adalah penggunaan Heparin dialisis yang selamat seperti dialisis tanpa Heparin?

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang kronik gejala Darah beku

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat