WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Boleh saya minum kopi dengan kegagalan buah pinggang

2018-06-12 15:33

Boleh saya minum kopi dengan kegagalan buah pinggangKafein boleh menjadi ubat-ubatan yang paling biasa dalam bekalan makanan manusia. Bahawa cawan kopi Sarapan Pagi, secawan teh di waktu petang dan minuman tenaga atau cola pada semua hari yang mengandungi kafein. Anda mungkin berfikir kafein sebagai bahan perangsang sederhana dan menggunakannya untuk tujuan itu, tetapi kafein memberi kesan kepada seluruh badan, termasuk buah pinggang anda.

Bagi mereka yang mempunyai fungsi buah pinggang yang normal, minum sejumlah kopi yang sederhana mungkin tidak menimbulkan sebarang kerosakan kepada buah pinggang mereka dan mereka tidak akan membangunkan pinggang walaupun mereka minum banyak kopi sekali-sekala. Walau bagaimanapun bagi mereka yang telahpun membina kegagalan buah pinggang, minum kopi mempunyai kesan tertentu terhadap fungsi buah pinggang mereka menjadi lebih buruk.

Kopi merupakan salah satu minuman paling biasa di seluruh dunia. Kopi mengandungi kafein yang kaya, yang boleh meningkatkan tekanan darah dan kolesterol, memburukkan arteriosclerosis. Ini akan meningkatkan risiko untuk mengalami komplikasi kegagalan buah pinggang, serangan jantung dan angin ahmar dan lain-lain.

Di samping itu, pengambilan terlalu banyak kopi akan menyebabkan peningkatan pantas kortisol dan epinephrine yang akan memburukkan lagi kegagalan buah pinggang. Apa yang lebih, kopi akan menyebabkan gangguan tidur dan selanjutnya ini akan lebih rendah kekebalan.

Dengan itu, pesakit dengan kegagalan buah pinggang tidak dicadangkan untuk mengambil kopi.

Sebelum ini:Diet untuk kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Adalah minyak kelapa yang baik untuk merawat kegagalan buah pinggang

Tag: kegagalan buah pinggang kopi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat