WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Bagaimana untuk mengatur Diet untuk pesakit kencing manis Nephropathy

2018-09-12 09:52

Bagaimana untuk mengatur Diet untuk pesakit kencing manis NephropathyTerdapat terlalu banyak keperluan untuk memasak untuk pesakit-pesakit kencing manis nephropathy. Dan ianya berbeza dari diet kencing manis dan diet buah pinggang. Manakala, bagaimana untuk mengatur diet untuk pesakit kencing manis nephropathy?

Lazimnya bercakap, diet untuk pesakit kencing manis nephropathy harus mengikuti di bawah prinsip.

1. rendah-gula dalam makanan.

Jujur, makanan yang penuh dengan gula atau kanji harus dihadkan untuk pesakit kencing manis nephropathy demi mengawal gula dalam darah juga.

2. rendah protein makanan.

Jika pesakit tidak mempunyai serius protein dalam air kencing atau mula dialisis, sila mengambil kurang makanan penuh protein, terutama menanam protein.

3. garam yang rendah diet.

Pengambilan terlalu banyak garam akan meningkatkan tekanan darah yang akan membuat kerosakan buah pinggang lanjut. Apa yang lebih, garam didepositkan itu akan membawa kepada bengkak di badan.

4. rendah fosforus dan kalium rendah diet.

Jika pesakit mempunyai masalah dengan aras fosforus atau tahap kalium dalam darah berdasarkan hasil laporan tersebut, makanan yang mengandungi banyak fosforus dan kalium mestilah menolak. Jika tidak, pesakit akan mendapat akan menghidap penyakit seperti gatal-gatal kulit dan penyakit jantung.

Jangan membuat sebarang keputusan tanpa doktor anda membenarkan. Ingatlah, berkomunikasi dengan doktor anda adalah sangat berguna untuk penyakit anda. Mereka boleh menguruskan rancangan rawatan mengikut keadaan anda sendiri.

By the way, diet boleh tidak memulihkan fungsi buah pinggang, supaya pesakit perlu mengambil satu rawatan berkesan untuk membaiki buah pinggang rosak dalam masa.

Sebelum ini:Bagaimana pesakit penyakit ginjal kencing manis boleh mengelakkan gula pada hari Valentine

Artikel seterusnya:Ianya bijaksana untuk makan mangga untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang

Tag: diet nephropathy kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat