WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Ianya bijaksana untuk makan mangga untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang

2018-09-12 09:53

Ianya bijaksana untuk makan mangga untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggangIanya sage makan mangga bagi pesakit penyakit buah pinggang? Walaupun sayur-sayuran segar dan buah-buahan sering disyorkan untuk pesakit penyakit ginjal, tidak semua daripada mereka yang bermanfaat. Mangga adalah sejenis buah-buahan yang lazat dapatlah dilihat dalam seharian. Lazimnya bercakap, Makan mangga mentah yang sederhana adalah selamat dan ia boleh membawa banyak manfaat kesihatan.

Tahap kolesterol yang tinggi adalah sangat biasa di kalangan pesakit buah pinggang, yang meningkatkan risiko penyakit jantung mereka. Tinggi vitamin C, pectin dan kandungan dalam mangga serat membantu paras kolesterol lebih rendah, terutamanya dengan kolesterol yang tidak baik serta triglycerides dalam darah. Dan pada masa yang sama, mereka meningkatkan kebaikan kolesterol.

Dengan perkembangan penyakit buah pinggang, ia adalah mungkin untuk menderita daripada acidosis, kerana sebatian asid ini tidak boleh dihilangkan daripada badan tepat pada masanya. Asid tartarik rasemik, malic asid serta sedikit asid sitrik yang terdapat dalam mangga membantu mengekalkan paras alkali yang sihat dalam badan.

Makan mangga yang kerap juga boleh meningkatkan imuniti untuk melindungi anda daripada pelbagai penyakit, jangkitan dan selesema, kerana mangga mengandungi karotenoid yang ramai dan jumlah yang tinggi vitamin C.

Walau bagaimanapun, mangga mentah boleh lebih rendah tahap creatinine.

Dibangkitkan creatinine peringkat terutamanya hasil daripada fungsi buah pinggang menurun, jadi untuk menurunkan tahap creatinine, anda patut membaiki buah pinggang rosak untuk memperbaiki fungsi buah pinggang.

Perubatan Cina sebagai salah satu inovasi perubatan tradisional Cina boleh menubuhkan persekitaran darah yang baik untuk buah pinggang self-healing dan juga menambah nutrien penting untuk self-healing buah pinggang. Apabila buah pinggang anda mengembalikan keupayaan mereka, tahap creatinine anda akan beransur turun.

Sebelum ini:Bagaimana untuk mengatur Diet untuk pesakit kencing manis Nephropathy

Artikel seterusnya:Boleh saya mendapatkan Blackberry di Nephropathy kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang Mangga

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat