WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Cara masak betul-betul untuk pesakit kencing manis dan buah pinggang penyakit pesakit

2018-10-09 09:58

Cara masak betul-betul untuk pesakit kencing manis dan buah pinggang penyakit pesakitBerbanding dengan pesakit dengan penyakit buah pinggang yang disebabkan oleh faktor-faktor lain, pesakit yang mempunyai buah pinggang berpenyakit disebabkan oleh kencing manis mempunyai lebih banyak sekatan dalam diet. Manakala, cara masak betul-betul untuk pesakit-pesakit penyakit kencing manis dan buah pinggang?

Diet rendah gula.

Pesakit penyakit kencing manis dan buah pinggang tidak boleh mengambil makanan dengan gula yang tinggi agar dapat mengurus darah glukosa juga. Malah, gula darah tinggi tidak terkawal ini dapat mencederakan saluran darah dan mengurangkan tahap creatinine. Supaya, sweetmeat, beras, buah-buahan dan lain-lain adalah terhad.

Pengambilan protein rendah.

Seperti yang kita tahu, hasil daripada penggunaan protein akan dikeluarkan daripada badan oleh buah pinggang. Jika pesakit mengambil terlalu banyak protein, terutamanya protein tumbuhan, ia boleh menambah bebanan buah pinggang dan menjejaskan fungsi buah pinggang. Oleh itu, pesakit akan lebih baik untuk tidak mengambil jagung, kacang dan lain-lain. Malah, pesakit boleh makan makanan yang dibuat dari kanji gandum, kanji jagung, kanji kentang dan lain-lain sebagai makanan ruji.

Kurang garam dan lemak.

Kerana buah pinggang tidak boleh berfungsi sebagaimana yang patut dilakukan, pesakit tidak boleh ditolak keluar berlebihan garam dan lemak dari badan dalam masa. Dan oleh itu, tersimpan garam dan lemak akan meningkatkan tekanan darah dan mencederakan pembuluh darah. Di mana, buah pinggang akan mendapat lebih banyak kerosakan.

Walau bagaimanapun, apakah diet yang baik untuk pesakit-pesakit yang bergantung kepada mereka sendiri keadaan penyakit dan jika pesakit boleh melakukan rawatan yang sah, tolak sekatan akan berada di dalam diet. Dengan itu, sila hubungi doktor untuk makanan.

Sebelum ini:Boleh saya mendapatkan Blackberry di Nephropathy kencing manis

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: kencing manis dan penyakit buah pinggang Memasak

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat