WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Dandelion teh dan buah pinggang yang sihat

2018-04-19 14:12

Manfaat teh Dandelion

Dandelion teh dan buah pinggang yang sihatTerdapat beberapa manfaat kesihatan yang menakjubkan yang dikaitkan dengan dandelion teh, termasuk keupayaan untuk menyahtoksin tubuh, mengawal penghadaman, membantu dalam penurunan berat badan, mengelakkan kanser dan penyakit-penyakit kronik lain, melindungi kulit dan meningkatkan kekuatan tulang, antara lain-lain.

Manfaat teh Dandelion

Dandelion teh mempunyai banyak manfaat kesihatan yang menakjubkan. Marilah kita berbincang di detail below.dandeliontea

Menyahtoksin badan

Salah satu sebab orang mencapai teh dandelion adalah untuk membantu menyahtoksik hati mereka dan membuat fungsi badan mereka kembali di landasan yang betul. Teh dandelion adalah diuretic yang kuat, yang akan membantu badan menghapuskan toksin dengan lebih cepat dan meningkatkan fungsi buah pinggang yang sihat. Selain itu, teh dandelion juga meningkatkan kepekatan enzim tertentu detoksifikasi di dalam hati, jadi jika anda telah telah menjalankan sendiri, merebut secawan teh sihat ini!

Penurunan berat badan

Kajian awal dari segi campuran kompleks sebatian organik dalam teh dandelion telah menunjukkan bahawa ia boleh memberi kesan anti obesiti tertentu dengan pelbagai lemak-metabolizing enzim, menghalang mereka daripada mengambil lemak itu ke dalam badan. Selain itu, kesan-kesan diuretik teh ini juga membantu menghilangkan berat air dan kembung, yang boleh mengecewakan bagi sesiapa yang cuba mengurangkan berat badan.

Mencegah penyakit kronik

Gabungan kaya antioksidan yang ditemui dalam teh dandelion, termasuk flavonoid, sebatian fenolik dan sesquiterpenes semua boleh membantu badan menghapuskan radikal bebas. Ini mengurangkan tekanan oksidatif, yang merupakan penyebab utama penyakit kronik, termasuk kanser. Dengan meneutralkan radikal bebas ini, teh ini dapat membantu menguatkan sistem imun dan memperbaiki kesihatan dan kesejahteraan menyeluruh anda.

Membina tulang yang kuat

Dandelion teh juga memiliki jumlah mineral, kalsium, zink, besi dan magnesium, termasuk semua yang diperlukan oleh badan untuk membuat tulang yang kuat dan mengelakkan tercetusnya osteoporosis yang boleh diukur. Semakin kita berusia, ketumpatan mineral tulang mula berkurangan, menyebabkan tulang dan sendi menjadi lemah, membawa kepada ketidakmampuan untuk melakukan aktiviti fizikal tertentu serta kualiti hidup yang lebih rendah. Tambahan mineral yang berterusan adalah penting untuk memastikan anda berasa muda dan fizikal yang sihat seperti yang anda umur.

Meningkatkan peredaran

Salah satu Galian terpenting dalam badan kita adalah besi, dan ia menghidangkan beberapa tujuan penting. Terutamanya, ia diperlukan untuk menghasilkan sel darah merah, dan tanpanya, kita mungkin mengalami anemia, dicirikan oleh kelemahan, isu-isu kognitif dan keletihan. Besi yang ditemui dalam teh dandelion boleh menghalang keadaan ini dan meningkatkan peredaran, memastikan bahawa bahagian-bahagian lain badan dengan betul oxygenated untuk fungsi yang maksima.

Baki gula dalam darah

Bagi orang-orang yang menderita akibat penyakit kencing manis, mengekalkan tahap gula dalam darah yang stabil adalah penting untuk kehidupan yang sihat. Dandelion teh boleh mengawal tahap gula dalam darah dan mencegah pancang dan titisan yang boleh membahayakan. Kajian ke atas kesan ini adalah terhad, tetapi keputusan awal adalah sangat menggalakkan bagi orang-orang yang cuba untuk menguruskan gejala kencing manis.

Meningkatkan penghadaman

Kata majmuk pelbagai yang ditemui dalam teh dandelion bertindak sebagai diuretik, julap, dan bahan perangsang penghadaman, manakala juga menyebabkan keluaran tambahan hempedu. Ini boleh membantu mempercepatkan penghadaman dan menjadikannya lebih cekap, dengan itu menghapuskan gejala sembelit, perut kembung, kekejangan, cirit-birit dan juga buasir. Memandangkan betapa pentingnya perut adalah untuk kesihatan secara keseluruhan dan fungsi sistem imun kita, mengoptimumkan aktiviti dalam usus kita mungkin salah satu manfaat paling penting teh ini.

Mengurangkan keradangan

Sesetengah orang telah dipuji dandelion teh kesan anti-radang, khususnya berhubung sakit sendi, sakit kepala dan kesakitan otot secara keseluruhan. Antioksidan dalam dan lain-lain sebatian aktif dalam teh ini mengurangkan sakit dan bengkak pada tisu-tisu yang terjejas, sambil juga membantu mengawal keseimbangan peredaran dan air.

Menghalang UTI

Bagi ramai orang di seluruh dunia, jangkitan saluran kencing adalah masalah yang kerap dan endlessly merengsa, tetapi teh dandelion membentangkan sesuatu ubat berkesan atau langkah-langkah pencegahan. Kencing peningkatan yang berkaitan dengan tindakan dandelion teh diuretik boleh membantu untuk membersihkan buah pinggang dan saluran kencing kerap, menjadikan ia lebih sukar untuk UTI dapat tahan.

Perkataan perhatian: Dandelions berkait rapat dengan sejumlah tumbuh-tumbuhan lain, kebanyakannya akan sangat alahan dalam alam semula jadi, seperti ragweed, daisies, chamomile, marigold dan sunflower, antara lain. Jika anda alah kepada tumbuh-tumbuhan, atau untuk dandelions diri mereka sendiri, anda mungkin perlu mengelakkan penggunaan teh ini, melainkan jika anda mendapat kebenaran daripada doktor/allergist. Selain itu, wanita hamil digalakkan untuk menggunakan teh ini dengan berhati-hati. Akhir sekali, jika anda menggunakan antasid atau darah-penipisan ubat-ubatan, ada boleh jadi sedang interaksi dengan sebatian dalam teh dandelion, periksa dengan doktor anda sebelum menambah ubat herba ini kepada regimen kesihatan anda.

Sebelum ini:Geranium dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:Pasli teh dan buah pinggang yang sihat

Tag: buah pinggang sihat Dandelion teh

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat