WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Serbuk beet: Manfaat & kesan sampingan bagi penyakit buah pinggang

2018-04-20 14:41

Serbuk beet: Manfaat & kesan sampingan bagi penyakit buah pinggangMemakan serbuk beet adalah cara yang mudah dan berkesan untuk meningkatkan pengambilan nutrien secara keseluruhan dan menggalakkan bilangan faedah kesihatan yang mengagumkan di dalam badan.

Apakah faedah-faedah Beet serbuk?

Terdapat agak beberapa manfaat kesihatan yang ketara beet serbuk, termasuk perkara-perkara berikut:

Mengawal atur tekanan darah

Meningkatkan prestasi

Mengurus simptom kencing manis

Memperbaiki tahap gula dalam darah

Mencegah kecacatan tiub saraf

Marilah kita berbincang secara terperinci di bawah.

Tekanan darah yang sihat

Tahap kalium dan mineral lain yang tinggi bermakna bahawa serbuk ini boleh mengurangkan tekanan darah dan melindungi kesihatan kardiovaskular, memandangkan kalium merupakan vasodilator yang. Dengan mengurangkan tekanan pada jantung, serbuk ini boleh mengurangkan risiko anda aterosklerosis dan strok!

Ransangan seks

Sepanjang sejarah, ubi bit yang telah terkenal untuk meningkatkan kejantanan, stamina dan daya seks, dan sesetengah orang masih gunakan serbuk sebab itu hari ini!

Kecacatan tiub neural

Serbuk ini adalah semula jadi tinggi asid folik, yang mempunyai kaitan secara langsung dengan kecacatan tiub saraf bayi. Sesetengah wanita hamil dinasihatkan untuk meningkatkan pengambilan mereka vitamin B ini, dan serbuk ini adalah pilihan yang hebat.

Prestasi sukan

Dengan tumpuan yang amat tebal mineral, vitamin, asid amino dan antioksidan, serbuk ini boleh memberikan rangsangan yang utama [6] bagi atlet sebelum dan selepas mereka bersenam, membantu untuk meningkatkan ketahanan dan kelajuan pemulihan.

Paras Homocysteine

Kajian telah mendapati bahawa menggunakan 1-2 sudu besar serbuk ini sehari boleh membantu untuk tahap homocysteine yang lebih rendah, terutamanya jika anda sedang bergelut dengan keadaan genetik [4] yang menyebabkan aras ini meningkat.

Kawalan gula darah

Walaupun beets yang sedikit tinggi gula, serbuk beet telah menunjukkan keupayaan [3] untuk mengawal dan mengawal tahap glukosa dan insulin darah dalam badan, apabila digunakan dengan betul.

Kegunaan untuk Beet serbuk

Walaupun ia mungkin sukar untuk menjadi kreatif dengan mentah ubi bit semasa anda sedang memasak, ia adalah lebih mudah untuk menggabungkan beet serbuk ke dalam masakan anda, seperti sup, serbuk gravies, atau kering lapisan, antara lain.

Sup-satu sudu teh serbuk ini akan mengubah warna dan rasa sup, curries, dan stews.

Serbuk – ramai orang memilih untuk menggunakan serbuk ini di smoothies pagi mereka, tetapi ingatlah, satu sudu teh boleh bersamaan beet tunggal yang!

Gravies – banyak sos dan gravies, termasuk sos tomato, gunakan serbuk ini sebagai agen Pemekatan dan rasa.

Cucian lapisan – mencampur dalam beberapa serbuk beet dengan kering/tisu beralkohol juga bagi ayam dan steak boleh memberikan makanan yang flair yang bersahaja.

Makanan mewarna – alih-alih menggunakan pewarna makanan, menambah serbuk beet kuih-muih dan pencuci mulut yang boleh meningkatkan keseragaman, warna dan rasa!

Powder Blush – menggunakan sedikit serbuk ini ke pipi anda adalah alternatif yang semula jadi untuk kosmetik mahal.

Kesan-kesan sampingan Beet serbuk

Kebanyakan kesan serbuk beet adalah positif, tetapi ada beberapa kesan sampingan negatif berpotensi yang perlu dipertimbangkan, termasuk perkara-perkara berikut:

Ketoksikan mineral

Masalah perut

Penyakit buah pinggang

Memandangkan beets adalah tinggi dengan zat besi dan tembaga, orang-orang yang mempunyai isu-isu yang menghilangkan lebihan kuprum atau menyimpan lebihan besi harus mengelak daripada serbuk ini.

Pada sesetengah orang, menggunakan serbuk ini berlebihan boleh mengakibatkan perkara-perkara berikut:

Rasa loya

Cirit-birit

Kekejangan

Beberapa kajian telah mendapati bahawa beetroots boleh meningkatkan paras kolesterol, yang berbahaya bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang dan mereka yang ingin menurunkan berat badan. Wanita hamil boleh menggunakan serbuk ini tetapi harus berunding dengan doktor mereka terlebih dahulu.

Sebelum ini:Manfaat Raisins dan buah pinggang yang sihat & kencing manis

Artikel seterusnya:Masalah buah pinggang melayan Fenugreek dan kawalan kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang kesan sampingan Beet serbuk manfaat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat