WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Masalah kawalan kencing manis dan buah pinggang saderi

2018-04-20 14:46

Masalah kawalan kencing manis dan buah pinggang saderiSaderi merendahkan paras kolesterol dan sakit arthritis, membantu dalam penurunan berat badan, menyahtoksin dalam badan, mengurangkan tekanan darah tinggi, dan menggalakkan kesihatan keseluruhan di sejumlah besar cara. Ia kaya dengan vitamin C dan oleh itu adalah amat bermanfaat untuk kesihatan.

Manfaat kesihatan saderi

Manfaat kesihatan saderi termasuk yang berikut:

Merendahkan tahap kolestrol

Makan saderi setiap hari boleh mengurangkan kolesterol yang menyumbat arteri yang (dipanggil LDL atau kolesterol "buruk"). Phthalides dalam herba ini juga merangsang rembesan jus hempedu yang berfungsi untuk mengurangkan paras kolesterol. Kolesterol kurang bermakna kurang plak pada dinding arteri dan peningkatan kesihatan jantung. Serat yang terdapat di dalamnya juga bekerja untuk mengikis kolestrol daripada aliran darah dan menghilangkan dari badan dengan pergerakan usus yang kerap, seterusnya meningkatkan kesihatan kardiovaskular.

Menyahtoksin badan

Ia bertindak sebagai antioksidan, dan sebenarnya, Semua bahagian saderi, termasuk benih, akar, dan daun-daun boleh digunakan. Makan sayur-sayuran ini sering membantu untuk mengelakkan penyakit buah pinggang, pankreas, hati dan pundi hempedu.

Mengurangkan tekanan darah

Saderi mengandungi phthalides, iaitu sebatian kimia organik yang boleh mengurangkan tahap tekanan hormon dalam darah. Ini membolehkan saluran darah anda berkembang, memberi lebih banyak ruang untuk bergerak, darah sekali gus mengurangkan tekanan. Ia juga mengandungi kalium yang a vasodilator dan membantu dalam mengurangkan tekanan darah. Apabila tekanan darah dikurangkan, ia meletakkan tekanan kurang kepada seluruh sistem kardiovaskular dan mengurangkan peluang untuk membangunkan aterosklerosis atau mengalami serangan jantung atau angin ahmar.

Mencegah jangkitan saluran kencing

Biji benih saderi membantu dalam penyingkiran asid urik kerana ia biasa digunakan untuk sifatnya diuretik, bermaksud bahawa ia merangsang kencing. Oleh itu, ia adalah baik untuk penghidap penyakit pundi kencing, masalah buah pinggang, cystitis, dan lain-lain keadaan yang serupa. Biji-biji juga membantu mencegah jangkitan saluran kencing di kalangan wanita.

Mengurangkan sakit Arthritis

Saderi yang besar bagi orang-orang yang menghidap artritis, reumatisme, dan gout. Ia mempunyai sifat anti-radang yang membantu mengurangkan bengkak dan sakit seluruh sendi. Kayu yang juga bertindak sebagai diuretik, yang membantu untuk membuang Kristal-kristal asid urik yang membina seluruh sendi badan yang boleh menambahkan kesakitan dan ketidakselesaan. Ia juga boleh meningkatkan pertumbuhan semula tisu sendi yang radang.

Mencegah kanser

Saderi mengandungi phthalides, flavonoid dan polyacetylenes. Komponen-komponen tersebut memerangi kanser menyahtoksik karsinogen. Ia juga mengandungi coumarins meningkatkan aktiviti sel darah putih tertentu, yang boleh berkesan mencegah kanser juga. Komponen antioksidan ini mencari radikal dan meneutralkan mereka sebelum ia boleh menyebabkan keadaan seperti kanser.

Merangsang sistem imuniti

Kaya dengan vitamin C dan antioksidan, saderi sangat [7] meningkatkan sistem imuniti dan menjadikan ia lebih aktif dan berkesan. Makan vitamin C ini kaya dengan sayur-sayuran kerap boleh mengurangkan risiko anda menangkap selesema biasa, serta melindungi anda terhadap pelbagai penyakit-penyakit lain.

Mengurangkan gejala-gejala asma

Vitamin C yang hadir dalam saderi mencegah kerosakan radikal dan juga mempunyai sifat anti-radang yang mengurangkan keterukan keadaan radang seperti asma.

Meningkatkan kesihatan jantung

Kehadiran ketara vitamin C, fiber dan lain-lain bahan kimia organik di akar saderi menggalakkan kesihatan kardiovaskular.

Mengawal keseimbangan cecair

Saderi kaya dengan natrium dan kalium, dan kedua-dua mineral ini membantu mengawal keseimbangan cecair dalam badan [9].

Melegakan Migrain

Kehadiran coumarins saderi boleh memberikan kelegaan daripada Migrain. Mekanisma sebenar tidak difahami sepenuhnya, tetapi penyelidikan mata kepada penindasan oksida nitrik melepaskan di dalam otak yang boleh menyebabkan sakit kepala dan Migrain.

Merawat penyakit sendi

Saderi ekstrak yang mengandungi 85% 3-n-butylphthalide (3nB), adalah berkesan dalam merawat arthritis dan sakit otot.

Kawalan kencing manis

Daun saderi juga dimakan untuk merawat pelbagai keadaan kencing manis. Ini adalah kerana kandungan serat yang tinggi mereka, yang telah terbukti untuk membantu mengurus simptom kencing manis.

Mencegah katarak

Titisan titisan teh saderi pada kelopak mata baik untuk keadaan tertentu lekap dan boleh meningkatkan tahap kesihatan mata anda, mengurangkan peluang anda untuk membangunkan katarak dan melindungi anda daripada degenerasi makular.

Tonik saraf

Saderi mengandungi kalsium yang tinggi dan oleh kerana ini, ia biasanya digunakan untuk menenangkan saraf.

Penurunan berat badan

Kerap minum jus saderi sebelum makan boleh membantu mengurangkan berat badan anda. Ianya sangat rendah kalori dan juga mengisi disebabkan oleh kandungan serat yang tinggi. Oleh itu, ia boleh membantu mengurangkan kecenderungan untuk makan berlebihan dan membantu anda mengekalkan berat badan turun tanpa perasaan lapar sepanjang masa!

Faedah-faedah lain

Saderi membantu mencegah banyak penyakit dan syarat-syarat yang merangkumi neuritis, sembelit, asma, darah tinggi, penyakit selesema, pyorrhea dan dropsy, keletihan mental, acidosis, anemia, obesiti dan penyakit tibi. Ia juga membantu meningkatkan tahap kesihatan dan kekuatan gigi.

Sebelum ini:Masalah buah pinggang melayan Fenugreek dan kawalan kencing manis

Artikel seterusnya:Diet untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD)

Tag: masalah buah pinggang kencing manis Saderi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat