WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang yang boleh makan madu

2018-07-02 14:43

Pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang yang boleh makan maduMadu adalah pemakanan yang berkesan yang bukan sahaja boleh memberi kita banyak vitamin B kompleks, tetapi juga mengandungi pelbagai mineral seperti magnesium, kalium, kalsium, natrium klorin, sulfur, besi dan fosfat. Walau bagaimanapun, untuk pesakit buah pinggang dengan sekatan diet, Adakah ia dibenarkan makan madu?

Biasanya, pesakit yang mempunyai penyakit buah pinggang boleh mengambil madu atau gula, tentang keadaan mereka tidak menderita akibat penyakit kencing manis.

Gula semulajadi dalam madu memberikan anda sihat sumber kalori dan tenaga kepada badan. Pesakit buah pinggang akan mudah keletihan. Sepatutnya pengambilan madu boleh memperbaiki gangguan ini.

Madu menyediakan kawasan penting tenaga yang diperlukan badan untuk pembentukan darah. Di samping itu, ia membantu dalam pembersihan darah. Ia telah mendapat beberapa keputusan dalam mengawal selia dan memudahkan peredaran darah. Ia juga berfungsi seperti perlindungan terhadap masalah kapilari dan arteriosclerosis. Jika bahan buangan dan toksin di dalam darah akan diambil dan peredaran darah bertambah baik, buah pinggang yang tertentu untuk mendapatkan oksigen dan nutrien yang cukup. Itulah membantu pemulihan buah pinggang.

Selain itu, Terdapat beberapa faedah untuk pesakit nephrosis dengan diet madu.

1. mengurangkan ulser bersama-sama dengan lain-lain gangguan gastrousus. Akibat daripada kemerosotan fungsi buah pinggang, pesakit mungkin akan mempengaruhi oleh bengkak pada organ-organ gastrousus. Madu dapat membantu mengurangkan risiko ini.

2. mencegah penyakit jantung. Kebimbangan jantung adalah komplikasi paling berbahaya untuk nephrosis. Madu mengandungi flavonoid, antioksidan yang membantu perlahan sehingga risiko penyakit koronari.

Untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang, pengambilan madu yang tinggi boleh menyebabkan masalah tulang

Seperti yang kita sebutkan dalam perenggan pertama, madu mengandungi pelbagai Galian dan sesuatu Penasihat akan fosforus. Aras tinggi fosforus menahan badan kita sendiri dari menyerap kalsium cukup. Jika keadaan tersebut boleh bertahan lama, hypocalcemia atau paras kalsium rendah serum akan berlaku. Tahap kalsium yang rendah di dalam darah akan menjadi punca utama kegagalan buah pinggang pesakit untuk melihat masalah tulang seperti sakit tulang, patah tulang dan osteoporosis.

Akhir sekali, jika anda berada seseorang pesakit kegagalan buah pinggang dan ingin tahu berapa banyak wang yang anda boleh makan, anda boleh meninggalkan mesej, dan saya akan membalas untuk melawan daripada pengambilan yang tepat.

Sebelum ini:Apakah Diet untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Boleh saya minum Cola jika saya mempunyai penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat