WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Diet sindrom nefrotik >

Adakah kacang berguna untuk pesakit Nephrotic Sindrom

2018-08-31 09:22

Adakah kacang berguna untuk pesakit Nephrotic SindromAdakah kacang yang berguna bagi pesakit Sindrom Nephrotic? Pakar pemakanan kata kacang tanah yang mengandungi pelbagai jenis nutritions, jadi ia adalah sangat baik bagi kebanyakan orang, tetapi ia tidak sesuai untuk pesakit dengan sindrom Nephrotic, kerana ia kaya dengan protein dan lemak.

Kacang tanah mengandungi 50% lemak, 25% protein, vitamin 25% (B1, B2 dan vitamin E), supaya ia boleh memberikan kebanyakan bahan-bahan yang diperlukan untuk tubuh. Tetapi kaya lemak di dalamnya akan meningkatkan tahap Lipid, yang boleh menyebabkan Arteriosclerosis, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung koronari. Dan tahap yang tinggi protein di dalamnya boleh menambah beban kepada buah pinggang dan meningkatkan tahap creatinine dalam darah dalam masa yang sama. Di samping itu, kacang tanah juga boleh memburukkan keradangan, jadi ia adalah tidak baik untuk pesakit yang menghidapi bengkak.

Dari itu kita tahu kacang itu bukanlah sangat bagus untuk pesakit dengan sindrom Nephrotic, jadi jika anda adalah orang yang berada dalam situasi ini, anda harus mengelak daripada ia dimakan. Sudah tentu, itu tidak bermakna anda tidak boleh makan. Jika terdapat tanda-tanda yang tidak jelas, anda boleh mempunyai beberapa darinya, untuk memenuhi permintaan daripada badan kita untuk menjaga keseimbangan pemakanan.

Seperti yang kita semua tahu pemakanan memainkan peranan yang penting dalam rawatan penyakit buah pinggang, jadi sebagai pesakit dengan penyakit ini, anda perlu memberi perhatian khusus kepada makanan yang anda makan. Jika perlu, anda boleh membuat diet pelan dengan bantuan pakar pemakanan anda atau doktor kami dalam talian.

Sebelum ini:Tips Diet untuk pesakit FSGS

Artikel seterusnya:Adalah madu baik untuk Nephrotic Sindrom

Tag: Sindrom nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat