WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Gejala-gejala Nefritis dan sebab-sebab >

Gejala-gejala kronik Nefritis

2017-12-27 22:11

Gejala-gejala kronik Nefritis1. edema

Dalam penyakit ini, kebanyakan pesakit membangunkan pelbagai tahap edema. Tahap penyakit edema boleh menjadi ringan dan berat. Tompok-tompok cahaya adalahdilihat sekitar mata dan menyebabkan bengkak di muka atau edema di tangan dankaki yang lebih rendah dan kaki di sebelah petang selepas sahaja bangun pada waktu pagi. Edema sistemik yang teruk mungkin berlaku pada pesakit. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa pesakit yang tidak mengalami edema sepanjang penyakit ini dan sering diabaikan.

2. tekanan darah tinggi

Sesetengah pesakit dengan tanda-tanda hipertensi ke hospital untuk rawatan, doktor perlu tahu ujian air kencing mereka selepas Nefritis kronik adalah disebabkan oleh tekanan darah tinggi. Bagi pesakit kronik Nefritis, tekanan darah tinggi adalah satu proses yang tekanan darah cepat atau lambat, boleh durative, juga boleh muncul intermittently dan tekanan darah diastolic (lebih tinggi daripada 12.7kPa) mempunyai perbezaan individu yang hebat adalah tahap hipertensi, cahaya hanya 18.7-21.3 /12.7 - 13.3kPa, serius malah boleh lebih dari 26.7/14.7kPa.

3. perubahan abnormal air kencing

Keabnormalan kencing hampir selalu ada dalam pesakit dengan Nefritis kronik, termasuk perubahan dalam isipadu air kencing dan keabnormalan mikroskopik. Pesakit dengan penyakit edema akan mengurangkan isipadu air kencing, dan lebih seriuspenyakit edema, lebih ketara pengurangan jumlah air kencing. Majoriti pesakit tanpa edema adalah air kencing yang biasa. Apabila pesakit buah pinggang rosak terukdan kepekatan air kencing yang Kurang Upaya penglihatan, jumlah Nokturia dan pengurangan air kencing graviti juga ditingkatkan. Pesakit dengan air kencing Nefritiskronik di bawah mikroskop, boleh ditemui di hampir semua pesakit telah proteinuria, kandungan protein kencing dari (+) (+ ++ +) untuk. Dalam mendapan air kencing, kita dapat melihat tahap sel-sel darah merah, sel darah putih, butiran tiub dan tiub yang telus. Apabila serangan akut, boleh mempunyai hematuria jelas, dan kelihatan kasar hematuria. Di samping itu, walaupun pada pesakit dengan insomnia peningkronik Nefritis, anorexia, lassitude, keletihan, anemia dan gejala-gejala lain darjah yang berbeza-beza.

Sebelum ini:Langkah berjaga-jaga terhadap Membranous Glomerulonephritis

Artikel seterusnya:Apa yang kemudaratan Nefritis kronik termasuk?

Tag: Nefritis gejala kronik Nefritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat