WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Gejala-gejala Nefritis dan sebab-sebab >

Apakah gejala-gejala glomerulonephritis?

2018-01-02 00:36

Apakah gejala-gejala glomerulonephritis?Ramai orang, glomerulonephritis tidak menyebabkan apa-apa gejala. Ia boleh dirawat selepas darah atau ujian air kencing dijalankan atas beberapa sebab yang lain. Walau bagaimanapun, pada orang lain, glomerulonephritis boleh menyebabkan gejala-gejala yang anda perhatikan. Gejala-gejala ini boleh berkembang perlahan-lahan, atau lebih cepat dalam glomerulonephritis akut.

Glomerulonephritis boleh membawa kepada Sindrom klinikal utama dua (set gejala-gejala dan tanda-tanda yang berlaku bersama-sama). Ini adalah Sindrom nephrotic dan Sindrom nephritic. Jenis glomerulonephritis yang dilihat Bilakah sampel tisu buah pinggang diperiksa di bawah mikroskop yang sering boleh mempunyai sedikit kesan gejala glomerulonephritis yang boleh membangunkan.

Sindrom nephrotic

Ciri-ciri utama nephrotic Sindrom adalah bahawa buah pinggang bocor banyak protein kerana kerosakan glomeruli yang. Ini membawa kepada proteinuria - gelaran yang diberikan kepada lebihan protein dalam air kencing. Lebihan protein dalam air kencing hanya dapat dikesan apabila kencing diuji menggunakan air kencing yang menguji jalur menurun ke dalam air kencing atau dengan mengukur amaun yang tepat protein dalam air kencing di makmal. Selain itu, air kencing mungkin kadang-kadang muncul frothy apabila anda pergi ke tandas jika ada lebihanprotein.

Kerana protein hilang dalam air kencing, ini membawa kepada tahap protin dalam darah yang rendah. Protein dan bahan-bahan kimia di dalam darah mengenakan tekanan osmotic seorang yang cenderung untuk menarik bendalir ke dalam saluran darah. Jika mengurangkan kepekatan protein dalam darah, mengurangkantekanan osmotic dan kebocoran cecair dari salur darah ke tisu-tisu. Ini membawakepada pengekalan cecair (ia bukan) yang utama gejala Sindrom nephrotic. Bilakah cecair yang bocor keluar dari salur darah ke dalam tisu-tisu badan, ini sebab-sebab yang bengkak dan puffiness tisu-tisu yang terjejas. Muka, terutama di sekitar mata, biasanya menjadi bengkak terlebih dahulu. Buku lali juga boleh menjadibengkak dan bengkak dan kerana ia bukan menjadi lebih teruk lagi, di betis, kemudian paha boleh menjadi bengkak. Dalam kes-kes yang teruk, cecair boleh berkumpul dalam rongga perut (abdomen) (ascites) atau di dada antara paru-paru dan dinding dada (pleural Asri 15S7). Ascites boleh menyebabkan sakit perut dan ketidakselesaan yang disebabkan oleh kembung (distension). Effusions pleura boleh menyebabkan sakit dada dan sesak.

Gejala-gejala lain yang mungkin berkembang termasuk:

Keletihan dan kekurangan tenaga (lesu).

Kurang selera makan.

Cirit-birit dan/atau menjadi sakit (muntah) terutama dalam kanak-kanak.

Sindrom nephritic

Gejala-gejala Sindrom nephritic boleh termasuk:

Darah dalam air kencing (haematuria) - kerosakan glomeruli yang boleh menyebabkan darah ke dalam air kencing. Darah mungkin jelas kepada mata kasar. Walau bagaimanapun, pada sesetengah orang, mungkin hanya ada jumlah yang sangat kecil darah sekarang yang hanya dapat dikesan apabila kencing diperiksa di bawah mikroskop yang, atau apabila air kencing yang menguji jalur yang membelikan air kencing untuk mengesan darah.

Protein dalam air kencing (proteinuria) - kerosakan glomeruli yang juga boleh menyebabkan protein untuk bocor ke dalam air kencing. Tahap yang tinggi proteindalam air kencing boleh membuat ia frothy. Walau bagaimanapun, kebanyakanmasa, protein dalam air kencing adalah hanya dikesan ketika kencing diuji menggunakan air kencing yang menguji jalur membelikan air kencing. (Akan, Walau bagaimanapun, ada protein kurang daripada dalam Sindrom nephrotic.)

Membuang air kencing kurang daripada biasa. Air kencing juga mungkin lebih gelap.

Ia bukan - bengkak mata dan muka bengkak; bengkak pergelangan kaki dan kaki.

Tekanan darah tinggi.

Sebelum ini:Apakah perbezaan jenis-jenis glomerulonephritis?

Artikel seterusnya:Apa adalah komplikasi yang mungkin dan disahkan glomerulonephritis?

Tag: Glomerulonephritis gejala

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat