WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Gejala-gejala Nefritis dan sebab-sebab >

Apakah rawatan untuk glomerulonephritis?

2018-01-02 00:39

Apakah rawatan untuk glomerulonephritis?Rawatan bergantung kepada punca-punca serta gejala-gejala yang anda ada danberapa teruk akan gejala-gejala ini. Dalam kes-kes ringan, tiada rawatan mungkindiperlukan, hanya secara kerap dan berhati-hati memantau keadaan anda. Dalamkes-kes yang lebih teruk, rawatan boleh dicadangkan.

Jika anda mempunyai glomerulonephritis, anda akan biasanya dirawat dan disusuli oleh pakar dalam penyakit buah pinggang, doktor buah pinggang. Mereka akan dapat memberi nasihat tentang rawatan untuk kes anda. Rawatan termasuk:

Rawatan mana-mana punca-punca glomerulonephritis - sebagai contoh, rawatanuntuk jangkitan yang mungkin telah mencetuskan glomerulonephritis atau keadaan asas seperti SLE.

Perubahan diet dan pengambilan cecair - anda mungkin dinasihatkan untuk mengehadkan jumlah cecair yang anda minum serta jumlah garam dan protein dalamdiet anda. Jika ini adalah kes, anda biasanya boleh dirujuk kepada pakar pemakanan untuk nasihat dan ujian darah biasa akan biasanya dijalankan untuk memantau keadaan anda.

Ubat-ubatan untuk menyekat sistem imun anda - kerana banyak kes glomerulonephritis adalah difikirkan disebabkan oleh masalah dengan sistem imun, ubat-ubatan steroid, atau kadang-kadang lebih ubat-ubatan yang kuat, mungkin dinasihatkan untuk membantu menyekat sistem imun anda.

Ubat perencat enzim (sat) menukar angiotensin - ini mungkin dinasihatkan untukmembantu mengurangkan jumlah protein dalam air kencing. Ubat-ubatan ini juga boleh membantu mengurangkan tekanan darah jika ini adalah tinggi.

Kawalan ketat tekanan darah anda, menggunakan ubat-ubatan.

Ubat-ubatan untuk membantu kawalan paras kolesterol yang tinggi.

Rawatan anemia jika ada.

Ketat rawatan apa-apa syarat lain yang mungkin anda miliki seperti kencing manis.

Pertukaran plasma - ini adalah rawatan yang serupa dengan dialisis, yang bolehdigunakan untuk membantu menyekat sistem imun. Plasma adalah bahagian cecair darah yang mengandungi antibodi. Dalam pertukaran plasma, plasma adalahdibuang dan digantikan, sama ada dengan lain-lain cecair atau dengan plasma yang didermakan dari orang lain yang tidak mengandungi antibodi. Mengeluarkan antibodi yang boleh membantu untuk mengurangkan kerosakan kepada tisu-tisu buah pinggang.

Dialisis dan pemindahan buah pinggang mungkin diperlukan dalam kes-kes yang teruk.

Sebelum ini:Apa adalah komplikasi yang mungkin dan disahkan glomerulonephritis?

Artikel seterusnya:Apakah Nefritis akut

Tag: rawatan Glomerulonephritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat