WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Pencegahan kegagalan buah pinggang akut

2017-12-15 22:26

Pencegahan kegagalan buah pinggang akutKegagalan buah pinggang akut berlaku apabila buah pinggang anda tiba-tiba menjadi tidak mampu untuk menapis bahan buangan daripada darah anda. Apabila buah pinggang anda kehilangan keupayaan penapisan, tahap berbahaya sisa mungkinmengumpul dan solek kimia darah anda mungkin akan mendapat keseimbangan.

Kegagalan buah pinggang akut — juga dikenali sebagai kegagalan buah pinggangakut atau kecederaan buah pinggang akut — membangun pesat berbanding beberapa jam atau beberapa hari. Kegagalan buah pinggang akut adalah paling biasa orang yang yang telah dimasukkan ke hospital, terutamanya dalam orang-orang yangmengalami penyakit yang kritikal yang memerlukan rawatan rapi.

Kegagalan buah pinggang akut boleh membawa maut dan memerlukan rawatan intensif. Walau bagaimanapun, kegagalan buah pinggang akut mungkin boleh diterbalikkan. Jika anda selainnya dalam Kesihatan yang baik, anda boleh memulihkan fungsi buah pinggang yang normal atau hampir normal.

DALAM

Ambil beberapa langkah-langkah pencegahan menurut keadaan sendiri:

1. mempunyai diet yang biasa. Pengambilan karbohidrat gula sekurang-kurangnyamemerlukan 100g sehari, namun protein adalah tertakluk kepada sekatan-sekatan tertentu.

2. pengambilan harian dan pelepasan perlu merekodkan dengan teliti, ukuran berat badan setiap hari.

3. Observing perubahan tekanan darah. Mengukur tekanan darah beberapa kali sehari.

4. tetap menarik darah telah peperiksaan, memerhati perubahan electrolytical.

5. mengekalkan keseimbangan kuantiti infusi (kuantiti infusi dengan teliti dikira danditentukan).

6. berhati untuk mengambil ubat-ubatan. Semua jenis ubat-ubatan harus berhati-hati dipertimbangkan, memastikan untuk tidak memburukkan lagi bebanan buah pinggang. Berhenti menggunakan ubat yang mengandungi magnesium ion. Sementara itu, selepas beberapa pelarasan dos ubat-ubatan, ia mungkin berbeza dari orang biasa.

Sebelum ini:Tanda-tanda awal kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Apa jenis simptom kegagalan buah pinggang?

Tag: kegagalan buah pinggang mencegah kegagalan buah pinggang akut menghalang kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat