WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Apa jenis simptom kegagalan buah pinggang?

2017-12-15 22:30

Apa jenis simptom kegagalan buah pinggang?Kegagalan buah pinggang adalah keadaan perubatan yang serius yang memberi kesan kepada buah pinggang. Apabila seseorang mengalami kegagalan buah pinggang, buah pinggang mereka adalah berfungsi dengan elok atau tidak lagi bekerja sama sekali. Kegagalan buah pinggang boleh penyakit progresif atau satu sementara bergantung kepada punca dan pilihan-pilihan rawatan.

Buah pinggang akan kelenjar yang terletak di rantau ini perut di atas pelvis pada samaada kedua bahagian badan. Berfungsi secara normal, buah pinggang yang berasingan dan menapis lebihan air dan sisa dari aliran darah. Buah pinggang adalah bertanggungjawab untuk mengeluarkan air kencing, yang digunakan untuk pancurkan toksin. Buah pinggang juga mengekalkan keseimbangan yang sihat cecair dan electrolytes atau sebatian garam dalam badan.

Dalam kegagalan buah pinggang buah pinggang menjalani sel mati dan tidak dapatmenapis bahan buangan, menghasilkan air kencing dan mengekalkan baki cecair. Pucuk ini menyebabkan pengembangan sehingga toksin di dalam badan yang bolehmenjejaskan darah, otak dan jantung, serta lain-lain komplikasi. Kegagalan buah pinggang adalah sangat serius dan malah boleh membawa maut jika tidak dirawat kiri.

Terdapat dua jenis kegagalan buah pinggang: akut dan kronik. Kegagalan buah pinggang akut berlaku secara tiba-tiba dan biasanya dimulakan oleh sebab-sebab asas,contohnya dehidrasi, jangkitan, kecederaan yang serius kepada buah pinggang ataukronik penggunaan ubat sakit seperti Tylenol (acetaminophen) atau Advil (ibuprofen). Kegagalan buah pinggang akut sering diterbalikkan dengan tiada kerosakan yang berkekalan.

Apa jenis simptom kegagalan buah pinggang?

Kegagalan buah pinggang merujuk kepada hasil daripada kemerosotan fungsi buah pinggang pelbagai jenis nephropathy kronik dan uremia adalah menamatkan peringkat progresif kegagalan buah pinggang kronik. Ia boleh dibahagikan kepada 4 peringkat, iaitu peringkat pampasan function、azotemia buah pinggang stage、renal the kegagalan peringkat awal uremia、the berakhir pada peringkat buah pinggang peringkat akhir kegagalan-the uremia. Gejala-gejala klinikal kegagalan buah pinggang kronik termasuk: tanda-tanda sistem penghadaman seperti anorexia、nausea、vomit dan kencing bau pada mulut.; simptom sistem saraf seperti fatigue、headache、dizziness, yang serius mungkin muncul sleepiness、irritability、indifference、convulsions dan koma; gejala sistem kardiovaskular seperti hypertrophy、 ventrikularhypertension、left pendarahan kemerosotan nilai dan boleh myocarditis、pericarditis、visual, gejala hematopoietic sistem seperti anemia dan pendarahan kecenderungan; gejala sistem pernafasan seperti nafas apabila appears、pleurisy、skin acidosismetabolik gatal dengan chromatosis、Disorders baki air-electrolgte.

Sebelum ini:Pencegahan kegagalan buah pinggang akut

Artikel seterusnya:Tanda-tanda kegagalan buah pinggang yang kronik

Tag: kegagalan buah pinggang gejala-gejala tanda-tanda kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat