WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Protein dalam air kencing bermakna apa dalam Nephropathy kencing manis

2018-08-18 10:16

Protein dalam air kencing bermakna apa dalam Nephropathy kencing manisProtein dalam air kencing bermakna apa dalam Nephropathy kencing manis? Malah, proteinuria adalah penunjuk progresif daripada Nephropathy kencing manis. Jadi, sebagai pesakit kencing manis setelah anda menemui protein dalam air kencing anda perlu memberi perhatian yang tinggi kepadanya.

Kencing manis Nephropathy adalah yang disebabkan komplikasi kencing manis, dan ia juga merupakan punca utama kematian bagi pesakit kencing manis. Di peringkat awal, pesakit kencing manis mungkin mempunyai albuminuria, tinggi tahap glycosylated sabit, tekanan darah tinggi dan sebagainya. Berbanding dengan lain-lain jenis penyakit buah pinggang, kencing manis Nephropathy berkembang dengan lebih cepat.

Apabila muncul protein dalam air kencing pesakit kencing manis, mereka perlu menentukan sama ada mereka mempunyai nephropathy kencing manis. Jika ini berlaku, ia bermakna sebahagian daripada fungsi tisu-tisu buah pinggang telah rosak. Oleh itu, sebaik sahaja gejala ini muncul, pesakit perlu lakukan ujian dengan serta-merta di hospital yang biasa. Kemudian, pesakit boleh mengesan dan merawat penyakit buah pinggang mereka tepat pada masanya.

Albuminuria kencing manis boleh menyebabkan penyakit buah pinggang dengan mudah, jadi adalah sangat penting untuk mengurangkan tepat pada masanya. Ini adalah berguna untuk mengurangkan kerosakan berterusan untuk buah pinggang, tetapi albuminuria mungkin berulang dengan mudah kerana sejuk dan keletihan. Memandangkan ini, kita perlu fokus pada merawat sel-sel buah pinggang terjejas. Pada masa yang sama, ianya juga perlu untuk mengawal tekanan darah dan gula dalam darah pesakit. Hanya ini boleh membantu melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang diabetes.

Bagaimana untuk berurusan dengan protein dalam air kencing?

Pengurusan tahap gula dalam darah dan tekanan darah adalah faktor penting mempengaruhi prognosis penyakit buah pinggang diabetes, jadi kawalan paras gula darah dan tekanan darah yang baik boleh mengurangkan proteinuria, melindungi buah pinggang baki fungsi tisu-tisu dan menghalang komplikasi kardiovaskular-serebral-vaskular. Sementara itu jika pesakit boleh mengambil rawatan yang sistematik, mereka akan mendapat peluang untuk menyelesaikan masalah ini benar-benar.

Sebelum ini:Peringkat Nephropathy kencing manis

Artikel seterusnya:Apa ertinya Nephropathy kencing manis

Tag: nephropathy kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat