WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Bagaimana untuk mencegah Nephropathy kencing manis?

2017-12-23 19:04

Bagaimana untuk mencegah Nephropathy kencing manis?Kencing manis adalah penyakit biasa yang membawa ancaman kepada kesihatan dan kehidupan. Ia dimiliki oleh penyakit mental serta sistem endokrin. Disebabkan oleh kekurangan mutlak atau relatif daripada rembesan insulin, muncul pelbagai gangguan metabolisme gula, protein, lemak, air dan elektrolit. Dengan glukosa darah yang tinggi sebagai ciri-ciri utamanya, diabetes menunjukkan minum lebih, dengan mengambil lebih banyak, keletihan, emaciation, dan gula dalam air kencing.

Kencing manis mendorong banyak komplikasi, termasuk hipoglisemia, ketosis, ketoasidosis, koma hyperosmotic, jangkitan, darah tinggi, penyakit kardiovaskular, penyakit serebrovaskular, retinopathy, neuropati, hyperlipemia, osteoporosis dan buah pinggang penyakit-penyakit.

Terdapat tiga tips yang membantu mencegah berkembang menjadi diabetes nephropathy, iaitu kencing manis, pemakanan, senaman, dan mood.

Mengekalkan keseimbangan di antara asid membentuk makanan dan makanan membentuk asas

Sejak kencing manis pesakit biasanya hadir tinggi asid urik. Banyak pengambilan asid membentuk makanan meningkatkan kandungan asid urik dalam darah. Ia bukan sahaja aggravates keadaan kencing manis, tetapi juga membawa kerosakan tertentukepada fungsi buah pinggang. Oleh itu, dalam kehidupan seharian, Hadkan pengambilan asid membentuk makanan. Mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan. Sayur-sayuran dan buah-buahan kepunyaan membentuk asas makanan, yang membantu meneutralkan asid urik yang berlebihan.

Mengambil beberapa senaman aerobik

Senaman adalah cara terbaik untuk mencegah penyakit. Ia adalah lebih baik untukmengambil senaman aerobik, seperti mendaki gunung atau berjoging. Jika ia tidakmudah, pesakit boleh mengambil mendaki tangga di rumah, atau telah berjalan selepas makan. Senaman meningkatkan peredaran darah, yang membantu sisa perkumuhan.

Mengekalkan suasana yang baik

Jangan bawa terlalu banyak ke atas bahu. Kerana tekanan besar meningkatkan bahan-bahan asid dalam badan, yang akan aggravates keadaan dan mengurangkan autoimmunity. Keadaan ini tidak baik untuk pencegahan nephropathy. Dengan itu, mengambil bahagian dalam aktiviti Kumpulan. Berkomunikasi beberapa pengalaman rawatan atau hanya sembang, yang banyak membantu dalam suasana positif yang tinggal.

Sebelum ini:Perkara-perkara yang boleh berlaku apabila anda tidak merawat kencing manis anda

Artikel seterusnya:Langkah-langkah untuk mengelakkan kencing manis Nephropathy

Tag: nephropathy kencing manis penyakit buah pinggang mencegah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat