WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Langkah-langkah untuk mengelakkan kencing manis Nephropathy

2017-12-24 22:51

Langkah-langkah untuk mengelakkan kencing manis NephropathySebagai salah satu komplikasi biasa kencing manis, kencing manis nephropathy menyebabkan kemudaratan yang besar kepada rakyat. Kes-kes yang teruk bahkan mengancam kehidupan rakyat. Terdapat banyak faktor dalam kehidupan bertanggungjawab terhadap kejadian nephropathy kencing manis. Di sini memperkenalkan merangkak langkah-langkah untuk mengelakkan penampilan nephropathy kencing manis.

Mencegah dan mengambil aktif rawatan untuk jangkitan saluran kencing

Pesakit kencing manis nephropathy mempunyai sistem imun yang amat miskin, yang cenderung untuk menangkap pelbagai jangkitan. Jangkitan saluran kencing akanmemburukkan lagi kerosakan fungsi buah pinggang, yang kebanyakannya menyatakan Bahang kencing. Sesetengah kes menunjukkan kerap kencing dan kencing segera. Budaya bakteria air kencing membantu membuat diagnosis. Dan sifat-sifat antibiotik untuk mengurangkan.

Membuat tekanan darah terkawal

Sebahagian daripada nephropathy kencing manis tekanan darah pesakit kini tinggi.Tekanan darah tinggi, seterusnya menyebabkan tambahan kerosakan fungsi buah pinggang. Sehubungan dengan itu, bagi pesakit-pesakit dengan kencing manis nephropathy, mereka perlu mengawal tekanan darah mereka baik. Jika tidak, ia akan menyebabkan kerosakan besar kepada kesihatan.

Diet

Jika ada sudah teruk edema dan tekanan darah tinggi, diet garam yang rendah yangdiperlukan untuk memperbaiki keadaan. Jika ia sudah muncul kemerosotan fungsi buah pinggang, menghadkan pengambilan protein, yang bukan sahaja melindungi fungsi buah pinggang, tetapi juga mengurangkan perkumuhan air kencing protein. Pengambilan protein setiap hari adalah tidak lebih daripada 40g. Dan protein berkualiti tinggi adalah pilihan pertama, termasuk susu, putih telur dan daging tanpa lemak.

Kawalan gula dalam darah

Gangguan metabolisma glukosa membuat Pemekatan dan perubahan kadar resapan kapilari membran bawah tanah yang membawa kepada kencing manis nephropathy. Oleh yang demikian, mengawal gula dalam darah yang utama untuk mengelakkan kencing manis nephropathy. Gliguidone dan insulin adalah langkah-langkah umum untuk mengawal gula dalam darah di klinik.

Sebelum ini:Bagaimana untuk mencegah Nephropathy kencing manis?

Artikel seterusnya:Sindrom kekurangan protin S dan Nephrotic

Tag: nephropathy kencing manis menghalang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat