WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Meningkatkan kadar kemandirian pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang

2018-03-22 11:19

Meningkatkan kadar kemandirian pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggangAntara cara paling cepat untuk membantu meningkatkan kadar Survival Disease(CKD) buah pinggang dan kaki pesakit kencing manis kronik oleh lebih daripada 30%

Orang-orang yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis sering merasa bahawa mereka bukan sahaja hilang kawalan terhadap kesihatan mereka, tetapi sesungguhnya seluruh mereka tinggal juga. Perasaan ini menjadi terharu dapat difahami, tetapi ia tidak perlu dapat dielakkan atau kekal kerana anda masih boleh membuat pilihan untuk menjadi riang. Salah satu cara untuk membawa kegembiraan dan lightheartedness ke dalam hidup anda adalah untuk ketawa. Malah, kajian telah mendedahkan bahawa pesakit yang mengekalkan deria humor penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis meningkat kadar kemandirian sangat mereka lebih daripada 30%! Adakah anda memasukkan kegembiraan, lightheartedness, dan gelak ketawa ke dalam hidup anda secara konsisten Baik, berikut adalah sedikit jenaka untuk membuat anda ketawa yang boleh menyumbang dengan ketara kepada survival anda:

1.) Apakah perbezaan antara batu buah pinggang dan pemeriksaan fizikal pesakit dialisis? Batu buah pinggang adalah lebih mudah untuk lulus.

2.) the Dialisis pesakit ke dalam muzik yang menyimpan dan berkata kepada jurujual, "I'm begitu teruja, saya mahu 2, satu untuk saya dan satu untuk rakan saya baik. " jurujual berkata, "2 apa, sir? " pesakit dengan serta-merta menjawab, "2 organ anda ada untuk dijual! " 3.) Headline berita menyatakan, pesakit dialisis "Blind mendapat buah pinggang dari seorang ayah yang tidak dapat dilihat pada bertahun-tahun. "

4.) 2 jiran pesakit dialisis akan berbual, seseorang mengadu kepada yang lain, "I berubah Nephrologist saya di lain hari. " yang lain menjawab semata-mata, "Why?" beliau menjelaskan, "I tidak percaya kepadanya lagi. Ia seolah-olah bahawa kebanyakan daripada pesakit buah pinggang yang meninggal dunia akibat komplikasi jantung, tetapi rakan-rakan baru ini mempunyai reputasi untuk pesakit-pesakit beliau mati, akibat kegagalan buah pinggang. "

5.) pesakit ginjal A meminta pelayan itu, "What adalah selamat untuk dimasukkan ke dalam mulut anda pada menu ini jika saya cuba untuk mematuhi diet saya Renal dan pesakit kencing manis? " pelayan itu ketawa sedikit, "Everything, selagi anda tidak menelan! " beberapa aspek kesihatan anda boleh diambil daripada y Ou, tetapi ketawa adalah hadiah yang boleh anda berikan kepada diri sendiri. Walaupun anda mungkin mempunyai tekanan yang lebih memandangkan anda berjuang penyakit buah pinggang kronik dan/atau kencing manis, gelak ketawa boleh digunakan dengan berkesan untuk menangani tekanan kehidupan sehari-hari. Untuk lebih segar, Azharina dan maklumat mengenai bagaimana penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis boleh lebih baik menguruskan kehidupan mereka.

Sebelum ini:Fakta 4 buah pinggang dan pesakit kencing manis perlu tahu mengenai pemindahan buah pinggang dan Dialysis

Artikel seterusnya:Melawan kesan penyakit buah pinggang dan kencing manis

Tag: penyakit kencing manis buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat