WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Peringkat Nephropathy kencing manis

2018-07-27 18:29

Peringkat Nephropathy kencing manisKencing manis Nephropathy, sama seperti sebarang buah pinggang masalah, telah tiada tanda-tanda di peringkat awal. Jika skrin DN terlepas, satu mungkin memberitahu dia mempunyai masalah ini hanya di peringkat akhir. Jika anda menghidap Diabetes, anda mempunyai lebih membuka mata untuk buah pinggang anda.

Dalam peringkat pertama Nephropathy kencing manis, buah pinggang seseorang itu tumbuh lebih besar daripada biasa. Buah pinggang lemah perlu bekerja sangat keras untuk menghilangkan gula tambahan daripada badan.

Pada peringkat kedua, gejala tidak menunjukkan jadi urinalysis dapat mengesan Nephropathy kencing manis. Tekanan darah mungkin meningkatkan tahap kadang-kadang, tetapi tekanan darah fluctuated boleh tiada kaitan dengan masalah buah pinggang. Walau bagaimanapun, jika pesakit mengambil biopsy buah pinggang, perubahan dalam buah pinggang mereka sudah ada.

Peringkat yang ketiga, tekanan darah tinggi muncul kerap, ini adalah kerana kemerosotan buah pinggang mendapat tekanan darah terlibat dan sementara itu, tekanan darah tinggi membawa kepada kerosakan buah pinggang sebagai balasan. Protein dalam air kencing mula wujud pada masa ini, tetapi masih, pesakit akan rasa apa-apa. Ini adalah fasa yang paling kritikal untuk pesakit DN, sebaik sahaja mereka terlepas untuk menerima rawatan dalam fasa ini, penyakit ini tidak boleh disongsangkan.

Proteinuria adalah satu petunjuk untuk mengesan awal kerosakan buah pinggang dalam pesakit kencing manis. Berbanding dengan albuminuria, microalbuminuria adalah lebih boleh dipercayai. Microalbuminuria menjadi indeks yang paling penting serta terbaik untuk pesakit-pesakit DN.

Jika pesakit mengalami jumlah besar proteinuria, dia mungkin mempunyai melanjut fasa keempat DN. darah tekanan semakin meningkat dan urea nitrogen dan creatinine mula meningkatkan. Toksin terkumpul dan produk metabolik di dalam darah mencederakan pelbagai organ seperti jantung atau otak. Buah pinggang terus merosot jika tiada rawatan yang diambil di peringkat ini.

Peringkat terakhir Nephropathy kencing manis dipanggil ketidakcukupan ginjal yang kronik. Tekanan darah tinggi, edema, oliguria, sakit belakang dan pinggang atau anemia dan lain-lain akan berkembang seterusnya. Terdapat hampir tiada peluang untuk menterbalikkan keadaan penyakit kerana ianya sudah terlambat.

Sebelum ini:Apakah gejala-gejala Nephropathy kencing manis

Artikel seterusnya:Protein dalam air kencing bermakna apa dalam Nephropathy kencing manis

Tag: nephropathy kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat