WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Apakah jenis makanan yang perlu saya makan untuk IgA Nephropathy

2018-10-05 10:03

Apakah jenis makanan yang perlu saya makan untuk IgA NephropathyUntuk mengekalkan keadaan penyakit, IgA nephropathy mesti pastikan diet buah pinggang dengan tegas. Walau bagaimanapun, apa jenis makanan yang perlu mereka makan untuk IgA nephropathy?

Mengambil kurang garam.

Malah, natrium itu adalah terutamanya excreted dari badan oleh buah pinggang. Apabila buah pinggang tidak boleh berfungsi serta ia harus lakukan. Akan kekal natrium digabungkan air berlebihan untuk membuat tekanan darah yang tinggi, yang sangat risiko untuk kematian.

Makan lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan.

Walaupun pesakit perlu mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan kerana menawarkan cukup vitamin dan serat kepada badan, beberapa sayur-sayuran dan buah-buahan yang mengandungi protein, banyak air, kalium dan sebagainya harus dielakkan mengikut penyakit pesakit syarat-syarat.

Mempunyai kurang lemak.

Kerana semua yang kita tahu, pengambilan terlalu banyak lemak adalah sangat buruk bagi kita sihat, terutama bagi pesakit nephropathy IgA. Malah, lebih banyak lemak dalam darah akan mempengaruhi terhadap peredaran darah dan dengan itu buah pinggang tidak boleh mendapatkan cukup darah, oksigen dan nutrien. Di mana, fungsi buah pinggang akan menjadi lagi cedera.

Selain itu, terdapat batasan lain dalam diet bagi IgA nephropathy. Dalam perkataan lain, sila Jangan membuat sebarang keputusan tanpa bimbingan doktor.

Di samping itu, kadang-kadang, diet yang baik insisted tidak boleh mengekalkan keadaan penyakit juga, pesakit yang masih memerlukan rawatan yang berkesan untuk membaiki kerosakan buah pinggang dan memulihkan fungsi buah pinggang.

Sebelum ini:Adakah ada cara untuk saya mengubati Proteinuria

Artikel seterusnya:Jika pesakit masalah buah pinggang yang mempunyai jangkitan, apa yang harus dilakukan

Tag: makanan IgA nephropathy

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat