WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat satu dan dua

2017-12-13 23:41

Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat satu dan dua

Penyakit buah pinggang kronik muncul dalam lima peringkat, bermula dari peringkat awal bermula agak ketara kepada peringkat akhir di mana pesakit berada pada dialisis menyelamatkan nyawa atau menunggu pemindahan. Setiap peringkat mempunyai ciri-ciri dan cara-cara pengesanan tertentu. Lebih banyak orang tahu pelbagai tanda-tanda dan kesan-kesan berada di setiap peringkat, lebih cepat mereka boleh mendapatkan suatu diagnosis yang betul daripada doktor mereka. Pengesanan awal adalah kunci terbaik untuk rawatan yang berkesan.

Peringkat satu meninggalkan pesakit dengan 90% fungsi buah pinggang. Orang yang boleh hidup pada tahap ini, tetapi ia masih perlu untuk mengesan masalah yang jadi punca dan rawatan dapat diatasi. Jika mereka tidak mengambil langkah-langkahyang pada masa ini, penyakit adalah sangat mungkin untuk maju ke tahap seterusnya. Peringkat dua daun fungsi buah pinggang hanya 60-89%, sebagai kerosakan kepada organ-organ ini telah meningkat.

Kesukaran adalah bahawa terdapat tanda-tanda jelas tiada pucuk buah pinggang diperingkat mana-mana. Ini boleh membawa kepada kekurangan pengesanan pada satu masa yang penting Bilakah penyakit boleh telah nipped di Amerika itu, atau disekat sebelum ia menjadi lebih teruk. Jadi ia adalah penting bahawa orang yang mempunyai pemeriksaan fizikal Tahunan mereka secara kerap, termasuk ujian air kencingdan darah yang banyak kerja. Walaupun dengan tiada gejala lain fizikal, ujian ini boleh mengesan:

tahap creatinine bertingkat (yang menunjukkan bagaimana buah pinggang akan menapis bahan buangan)

tahap protein tinggi (satu lagi petanda ketidakcekapan dalam penapisan bahan buangan)

diangkat tahap darah urea nitrogen (buah pinggang mengambil urea daripada darah dan membuang dalam air kencing, tetapi jika tahap darah tinggi, ini adalah tanda bahawa satu lagi kegagalan buah pinggang)

Selain daripada potensi untuk pengesanan awal dengan ujian darah dan air kencing,tekanan darah tinggi juga tanda-tanda bahawa terkenal masalah dengan fungsi buah pinggang. Yang paling sering menyebutkan gejala adalah tekanan darah tinggi, yang sama ada boleh menyebabkan penyakit buah pinggang, atau disebabkan olehnya. Jadi jika tekanan darah seseorang meningkat, ini boleh merangsang untuk melakukan dengan air kencing dan ujian darah, sama ada untuk mengesan penyakit buah pinggang atau mengenepikan ia. Dan semua langkah-langkah (ubat-ubatan, senaman, perubahan dalam diet) yang perlu diambil untuk menurunkan tekanan darah.

Jika ujian darah dan air kencing menunjukkan masalah, doktor boleh pergi lebih jauh dan mengambil biopsy buah pinggang, melakukan CT scan, atau melakukan MRI.Jadi walaupun pada peringkat awal ini, walaupun ianya lebih sukar, ianya masih tidak dapat mengesan penyakit buah pinggang yang sedang berlangsung. Apa yang diperlukan adalah berjaga-jaga, dan pemeriksaan menyeluruh, tetap.

Sebelum ini:Memberitahu kisah tanda-tanda penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat tiga

Tag: penyakit buah pinggang Ujian penyakit buah pinggang Peringkat penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat