WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat tiga

2017-12-13 23:45

Kita telah membahas peringkat satu dan dua daripada penyakit buah pinggang, danapa yang perlu mencari, untuk mendapatkan salah satu keadaan didiagnosis secepat mungkin. Tetapi memandangkan ramai belajar kesusahan mereka, peringkat pertama dua penyakit ini tidak mudah dikesan kecuali satu kelihatan dan jam tangan sangat hati-hati. Simptom jelas ketara yang pertama akhirnya mendedahkan diri mereka sendiri kerana penyakit itu mencapai tahap tiga, apabila sudah orang yang mempunyai kurang daripada baki fungsi buah pinggang 60%, dan mungkin mempunyai paling sedikit 30%. Namun pun begitu, gejala-gejala boleh sering disalah anggap untuk benda lain.

Orang boleh pergi untuk masa yang lama dengan itu mengurangkan fungsi buah pinggang, kerana gejala-gejala awal — keletihan dan perubahan selera makan — akan jadi samar-samar bahawa mereka boleh disebabkan oleh banyak perkara lain. Tetapi apabila ia digabungkan dengan gejala-gejala lain seperti gatal-gatal, pengekalan air dan anemia, ini adalah apabila kepingan perlahan-lahan kembali kepada asalnya. Kerana buah pinggang menjadi kurang mampu menapis cecair dan menyingkir mereka dari badan, lebih banyak cecair dikekalkan, dan orang itu boleh mengalami bengkak dan puffiness. Walaupun mereka air kencing boleh menjadi lebih jelas, kerana kekotoran yang sedikit akan menjadi excreted.

Secara semula jadi ini turut menyumbang kepada tekanan darah tinggi. Tetapi darah itu sendiri menjadi lebih berkemungkinan mendapat penyakit anemia, kerana ia adalah apabila buah pinggang melepaskan erythropoietin hormon (EPO) bahawa sel-sel darah merah boleh diwujudkan. Apabila buah pinggang tidak boleh melepaskansebanyak EPO kerana ia sepatutnya, kiraan sel darah menjadi lebih rendah dan pesakit menjadi lebih berkemungkinan mendapat penyakit anemia. Seterusnya, darah membawa oksigen kurang dan badan perlu bekerja lebih keras untuk berfungsi. Sebagai hasilnya, orang yang mengalami keletihan yang lebih besar dan lebih besar.

Pada peringkat ini, pesakit benar-benar perlu mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan natrium dalam diet dan menurunkan tekanan darah. Semakin tinggi tekanan, lebih banyak kerosakan kepada vein dinding, dan lebih banyak kerosakan pembuluh darah di buah pinggang, fungsi buah pinggang yang lebih teruk menjadi. Pelarasan juga boleh dibuat kepada elemen-elemen lain pemakanan: protein perlu dikurangkan, walaupun pesakit tidak boleh benar-benar hidup tanpanya. Pesakit jugamungkin perlu mengambil pengikat fosforus dan vitamin yang membantu meningkatkan fungsi buah pinggang. Bekerja pada perkara-perkara ini dengan pakar diet berpengetahuan adalah penting.

Walaupun peringkat awal telah terlepas dan orang yang telah maju ke peringkat tiga, ia adalah penting untuk mendapatkan didiagnos seawal mungkin, untuk mengekalkan fungsi buah pinggang apa ditinggalkan dan mencegah penyakit itu daripadaberjalan selanjutnya.

Sebelum ini:Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat satu dan dua

Artikel seterusnya:Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat empat

Tag: penyakit buah pinggang penyakit buah pinggang peringkat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat