WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Alahan akan memandu sebuah penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit gila enam penyelesaian

2018-01-03 23:04

Alahan akan memandu sebuah penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit gila enam penyelesaianPesakit penyakit buah pinggang kronik, Sheila Wilson menulis kepada buah pinggang hospital di china web dan berkata, "hampir sudah setahun sejak saya mula dialisis, dan saya telah membangunkan alahan bermusim. Saya mendapat mata berair, kesesakan kepala dan bersin. Ia membuat saya berasa sicker dan lebih sengsara daripada sebelumnya. Saya telah mengambil lebih ubat kaunter, tetapi ia tidak berfungsi. Selain itu, saya lebih suka untuk mengelakkan ubat sama sekali kerana kesan sampingan yang mungkin. Adakah anda mempunyai sebarang cadangan mengenai apa yang boleh saya lakukan?"

Penyelidik berfikir alahan hidung menjejaskan kira-kira 50 juta orang di Amerika Syarikat dan berkembang. Mereka mempengaruhi seberapa banyak yang 30% daripada orang dewasa dan 40% dari kanak-kanak, mencadangkan asma dan AlergiFoundation of America. Kebanyakannya dengan penyakit buah pinggang kronik, mengalami dialisis, termasuk juga mengalami alahan buruk sewaktu musim panas. Sentiasa bersin, Hidung berair, mata merah dan hidung tersumbat boleh membuat pesakit berasa dahsyat dan benar-benar dihapuskan. Namun, terdapat tips bahawa pesakit dengan mudah boleh menggabungkan ke dalam kehidupan mereka untuk meningkatkan hasil kesihatan mereka.

Walaupun antihistamin lisan seperti, Benadryl biasanya ditetapkan untuk penyakit buah pinggang yang kronik pesakit alahan yang betul, mereka boleh juga menyebabkan mengantuk, pening, sembelit, perut kecewa, penglihatan kabur, atau kering mulut/hidung/tekak. Pesakit tidak harus berhenti mengambil ubat tanpa pertama membincangkan idea dengan Nephrologists mereka. Walau bagaimanapun,pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis boleh bekerja dengan pasukan penjagaan kesihatan mereka untuk menggabungkan Alergi ini berikut menewaskan tips ke dalam pelan kesihatan mereka:

1.) menurut Dr. Joseph Dizon, (Jabatan Alergi, asma dan imunologi di di Kaiser Permanente), "alahan Spring yang hampir selalu dicetuskan oleh peningkatan dalam tahap debunga." Walaupun ia adalah mustahil untuk kekal dalam bangunan dan mengelakkan pendedahan kepada debunga sepenuhnya, pesakit perlu cuba untuk kekal dalam seberapa banyak yang mungkin pada waktu pagi dan pada hari-hari kering atau berangin kerana ini adalah apabila debunga yang kebanyakan berada di udara.

2.) cuba untuk memastikan pintu dan tingkap tertutup seberapa banyak yang mungkin untuk memastikan debunga dan alergen lain keluar dari rumah anda. Jika anda suka udara segar dan lebih suka Buka windows anda, anda boleh mempertimbangkan pesanan pembersih udara yang boleh membantu. Menggunakan Penyaman udara dalam rumah dan kereta anda dan bukannya membuka tingkap.

3.) menyingkirkan semua habuk dan memastikan rumah anda seperti kebersihan sebaik mungkin. Debunga cenderung untuk menyembunyikan di udara, lubang, rak buku, dan kipas siling supaya memberi perhatian khas untuk kawasan-kawasan.

4.) mandi dan menukar pakaian anda selepas berlaku di luar jika boleh. Ini akan akhirnya menyingkirkan banyak zarah debunga yang anda mungkin telah mengumpul - mengelakkan mereka daripada sedang merebak dalam rumah anda. Jika anda mempunyai sebuah kateter dada dan tidak boleh mandi, pertimbangkan pesanan memenangi Anugerah dialisis kateter pelindung (klik disini) yang melindungi kateter dada dari mendapat basah di televisyen dan jangkitan.

5.) Elakkan menggantung Perkhidmatan Dobi di luar atau di clothesline kering. Debunga dengan mudah boleh mengumpul pakaian yang ditinggalkan di luar rumah. Selain itu, jika anda mempunyai permaidani atau karpet, vakum sekurang-kurangnya dua kali seminggu.

6.) Elakkan berkebun atau memotong rumput. Ini adalah "dua kali ganda masalah:" bukan sahaja di luar bagi tempoh yang panjang masa, anda boleh menghantar banyak debunga di udara sekeliling anda sebagai anda mengurangkan rumput anda. Ini boleh menyebabkan alahan anda menjadi lebih teruk lagi.

Tidak seperti kebanyakan komplikasi yang perlu menguruskan pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik, berita baik tentang alahan adalah bahawa mereka akan akhirnya hilang. Namun, jika gejala berlarutan walaupun selepas mengamalkan Tip-Tip, kemudian berbincang dengan doktor anda yang boleh membantu anda mencari pilihan rawatan tambahan untuk alahan bermusim yang anda. Juga, jika anda sedang mengambil antihistamin untuk seperti Benadryl dan mengalamikesan sampingan yang konsisten atau menjadi semakin runcing, anda harus memberitahu Nephrologist atau ahli farmasi anda dengan segera.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang kronik & pesakit dialisis boleh mencuci tangan mereka semua salah

Artikel seterusnya:Ubat-ubatan penyakit buah pinggang kronik: Alzheimer boleh meningkatkan risiko

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang kronik gejala-gejala Alahan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat