WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat empat

2017-12-13 23:54

Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat empatDalam entri yang terdahulu, kita telah mengkaji gejala-gejala dan kesan daripada peringkat satu dan dua penyakit buah pinggang, dan kemudian tiga peringkat, di mana perkara-perkara yang akhirnya menjadi ketara dan serius. Dalam peringkat empatpenyakit buah pinggang, simptom-simptomnya mula untuk melemahkan dan fungsi buah pinggang adalah teruk terjejas. Malah, pada peringkat ini, terdapat fungsi buah pinggang 15-29% sahaja. Badan boleh menyamar keadaan agak seketika, tetapisekarang penyakit itu menjadi ketara secara drastik.

Gejala-gejala Perbesarkan perkara-perkara yang telah bermula bermuncul dalam tiga peringkat: keletihan meningkat dengan ketara, selera makan terus menurun dan fenomena awal untuk gatal-gatal mungkin menjadi lebih buruk. Tekanan darah tinggi terus menjadi masalah, kerana sudah tentu buah pinggang telah kehilangan sebahagian besar keupayaan untuk mengeluarkan bahan cecair yang tidak diperlukan, maka ia dikekalkan di dalam badan, membuat jantung dan saluran darah bekerja keras.Dan buah pinggang mungkin mempunyai masalah yang menghasilkan erythopoietin yang merangsang pengeluaran sel darah, jadi anemia adalah satu lagi masalah.

Pada peringkat empat, Lata kesan mungkin menghasilkan kesan-kesan lain, di manakesemuanya menyumbang kepada kelemahan yang semakin meningkat dan semakin teruk gejala-gejala. Sebagai buah pinggang menjadi kurang mampu menapis fosfat, tahap elektrolit yang meningkat. Seterusnya, ini menjadikan ia lebih sukar bagi tubuh untuk menyerap kalsium. Dan sejak ianya betul, dibentuk daripada interaksi fosforus dan kalsium yang menguatkan tulang, ketumpatan tulang itu sendiri mungkinberkurangan secara beransur-ansur. Ini mungkin menghasilkan aching dalam tulang, tetapi ia juga meninggalkan orang yang lebih terdedah kepada keretakan, yangmengambil masa lebih lama daripada biasa untuk menyembuhkan.

Rawatan pada peringkat ini adalah banyak. Tekanan darah sering dilayan dengan diuretics, walaupun sesetengahnya boleh memporak-perandakan dengan tahap kalium. Anemia selalunya boleh berjaya counteracted dengan ubat-ubatan yang menyerupai erythopoietin. Ubat-ubatan yang boleh mencegah penyakit tulang, dan banyakdaripada ketidakseimbangan fosforus/kalsium boleh dikurangkan dengan diet.

Tetapi ini adalah langkah-langkah secara amnya stop gap. Inilah peringkat di manapesakit mula menuju ke arah dialisis, dan mula menerima balasan untuk pemindahan mungkin. Manakala kesan daripada empat peringkat dapat dikurangkan sedikit, hakikat tetap buah pinggang yang begitu serius berpenyakit bahawa badan tidak pergi selama-lamanya begini.

Sekali lagi, ia adalah sangat penting untuk mengambil stok yang baik, menyeluruh Kesihatan lengkap setiap beberapa bulan. Tanda-tanda penyakit buah pinggang yang mudah terlepas, secara berperingkat-peringkat apabila seseorang mungkin melakukan sesuatu mengenainya.

Sebelum ini:Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat tiga

Artikel seterusnya:Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat 5

Tag: penyakit buah pinggang penyakit buah pinggang peringkat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat