WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat 5

2017-12-13 23:56

Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat 5Mengapa ianya begitu penting untuk mengesan penyakit buah pinggang peringkatyang awal, walaupun ia adalah agak sukar untuk mendiagnosis? Kerana Bilakah anda sampai ke peringkat 4, anda akan mungkin melepasi titik yang hidup tanpa campur tangan perubatan yang serius atau pun pemindahan. Dan apabila anda tiba di Fasa 5, anda mempunyai hampir tiada pilihan lain. Ada apa-apa lagi kaitan tetapi rancangan untuk pemindahan.

Dalam 5 peringkat, buah pinggang mempunyai hanya kira-kira 15% daripada fungsikiri – atau kurang. Pada masa ini, jika dibiarkan mereka sendiri, mereka akan benar-benar dapat memastikan pesakit hidup. Dialisis kini menjadi sangat penting untukmenapis darah dari buah pinggang tidak dapat membuang kekotoran.

Kebanyakan tanda-tanda yang sama bagi tahap 4 atau lebih awal, tetapi didarabkandengan banyaknya. Seseorang yang mengalami kecenderungan yang sama untuk hipertensi (tekanan darah tinggi) disebabkan oleh ketidakupayaan untuk membuangcecair. Dan kerana jantung bekerja yang lebih keras sebagai hasil, orang mungkin mengalami pericarditis, iaitu keradangan lapisan di sekeliling organ itu. Akan sekarang ada tahap creatinine dan urea, yang buah pinggang tidak dapat menapis yang sangat tinggi. Dan kecenderungan untuk jangkitan juga akan meningkat.

Ketidakupayaan untuk menyerap kalsium atau untuk buah pinggang mengeluarkanbahan kimia yang merangsang pengeluaran sel darah merah worsens. Dan oleh itupengurangan ketumpatan tulang dan kecenderungan ke arah anemia akan terus menjadi masalah. Menambah kepada gejala-gejala ini akan datang orang lain yang mungkin kelihatan agak "minor", tetapi yang boleh menjadi aggravating. Ini termasuklah kesukaran tidur, sesak nafas, gatal meningkat, atau kerap muntah.

Rawatan tertentu boleh cuba untuk menurunkan tekanan darah atau mengurangkan anemia, semasa pelarasan pemakanan boleh membenarkan penyerapan lebih banyak kalsium. Tetapi kini dengan kapasiti penapisan itu dikurangkan, dialisis biasanyasatu-satunya cara untuk membersihkan aliran darah daripada kekotoran. Sesetengah pesakit boleh bertahan lama dengan rawatan dialisis, walaupun dalam bentuk yang paling biasa dialisis mengambil masa beberapa jam, tiga hari seminggu, dan oleh itu Hadkan gaya hidup mereka. Tetapi untuk orang lain, dialisis mungkin hilang keberkesanannya dengan agak cepat. Dan harapan terbaik dalam kedua-dua kes menjalani pemindahan ginjal.

Biasanya terdapat tanda-tanda penyakit buah pinggang sebelum perkara-perkara yang sampai ke peringkat 5. Untuk mengekalkan kesihatan yang baik dan Jangan sekali-kali membenarkan diri mereka untuk tiba pada peringkat ini, kursus ini wisest untuk semua orang adalah untuk setahun, pemeriksaan teliti dengan terperinci darah kerja, dan untuk menyiasat walaupun Tempahan nebulous gejala-gejala yang mungkin menunjukkan penyakit buah pinggang.

Sebelum ini:Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat empat

Artikel seterusnya:Hari St. Patrick's dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang penyakit buah pinggang peringkat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat