WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Minyak pati untuk gatal-gatal, membawa kepada penyakit buah pinggang

2018-04-19 14:16

Minyak pati untuk gatal-gatal, membawa kepada penyakit buah pinggang9 terbukti minyak pati untuk gatal-gatal, membawa kepada penyakit buah pinggang

Tidak terkira banyaknya orang beralih kepada minyak penting untuk kulit yang gatal-gatal kerana mereka bekerja dengan cepat, mempunyai kesan sampingan yang terhad dan memiliki sifat-sifat anti-radang, sedative, analgesic dan antioksidan. Gatal-gatal kulit hanya ditakrifkan sebagai dorongan tidak terdidik untuk mencalar atau gatal di bahagian tertentu kulit anda. Juga dikenali sebagai pruritis, keadaan ini boleh disebabkan oleh beberapa perkara yang berbeza, beberapa di antaranya adalah normal dan boleh dielakkan, manakala yang lain akan lebih serius dan mungkin memerlukan rawatan perubatan. Gatal-gatal kulit boleh menjadi sangat menjengkelkan dan bahkan menyakitkan jika keradangan tidak berhenti. Antara punca yang paling kerap gatal-gatal termasuklah kulit kering, gigitan nyamuk dan bug, ekzema, selaran matahari, kehamilan, kebimbangan, psoriasis, pelbagai jenis alahan, pendedahan kepada toksin alam sekitar untuk dan reaksi alahan, serta sebab-sebab yang lebih serius, seperti Cirrhosis hati, batu karang, hepatitis, penyakit buah pinggang, demam scarlet atau jangkitan parasit, antara yang lain.

Manakala sebab-sebab asas hampir tanpa had, gejala-gejala yang biasanya sama – dorongan yang menjengkelkan untuk menggaru bahagian kulit anda. Gatal-gatal boleh menyebabkan campuran keseronokan dan kesakitan, dan akan sering membuat lebih gatal tempat yang sama pada masa akan datang. Apabila anda gatal tempat pada tubuh, ia boleh meningkatkan keradangan di rantau itu, yang boleh menyebabkan kitaran gatal kulit, radang menggaru dan tambahan. Ini juga boleh melambatkan proses penyembuhan, membuat pruritis yang tahan lebih lama. Terdapat ramai orang, krim dan penyelesaian farmaseutikal untuk gatal kulit, tetapi penggunaan minyak pati untuk gatal-gatal juga amat berkesan.

Senarai minyak pati terbaik untuk gatal-gatal

Apabila ia datang untuk berkuasa minyak pati untuk melegakan gatal-gatal, pilihan terbaik anda termasuklah bergamot, eucalyptus, Kemenyan, pudina, lavender, mur, Nilam, rose, pokok teh dan helichrysum.

Minyak Rose

Walaupun ramai orang tidak berfikir tekanan sebagai satu punca utama di sebalik gatal kulit, ia adalah lumrah. Apabila anda gementar, anda cenderung untuk lebih banyak, berpeluh dan kekecohan dan calar dengan tenaga bimbang. Minyak Rose minyak boleh membantu menenangkan minda dan melegakan otot-otot, mencegah menggesa bersua menggaru.

Cara penggunaannya-bagi ubat khusus ini, anda hanya perlu menyedut beberapa sebatian aromatik yang kuat dari sebotol minyak rose minyak. Sesetengah orang juga meresap 3-4 titis minyak ini seluruh bilik/rumah mereka untuk berehat sepanjang hari.

Minyak Mur

Apabila ia datang untuk mengekalkan kelembapan kulit, meningkatkan paras antioksidan dan menghalang jangkitan kulit, kebanyakan minyak pucat berbanding mur. Minyak ini boleh mengelakkan gatal-gatal dengan mengoptimumkan kesihatan kulit, dan jika sesuatu yang merengsa kulit anda, sebatian anti-radang yang boleh dengan cepat menghilangkan ketidakselesaan.

Bagaimana untuk guna-gunakan orang beberapa Penyebar minyak pati yang mendapat manfaat daripada minyak mur, sebagai aplikasi topikal selalunya boleh mengakibatkan ketidakselesaan. Ini boleh membantu kot badan anda dalam satu perisai yang sihat, anti-gatal, masa yang sama juga membantu untuk meningkatkan keberkesanan sistem imun anda dan mencegah overreactions kepada alergen dan perengsa.

Bergamot minyak

Minyak ini amat berkuasa dikenali sebagai tonik anti-radang yang umum, yang boleh memberi manfaat kepada badan dalam dan keluar. Apabila ia datang untuk gatal-gatal akibat tekanan, keradangan atau perengsa alam sekitar, minyak ini boleh kaunter dilihatkan tersebut dengan kesan anestesia yang ringan.

Bagaimana untuk menggunakan – untuk gatal-gatal, cara terbaik untuk menggunakan bergamot minyak adalah untuk meresap seluruh bilik, atau menambah beberapa titis untuk penyulingan stim yang untuk melawan keradangan dan gatal-gatal dari luar dalam.

: Kemenyan minyak

Sebagai tonik kulit terkenal, kesan minyak pati Kemenyan atas gatal-gatal yang kebanyakannya untuk mengelakkan ia daripada berlaku. Dengan sifat-sifat yang meningkatkan keanjalan, serta kesan antioksida yang boleh mencegah jangkitan dan menghapuskan sel-sel yang sihat, tidak lama, minyak ini boleh mencegah banyak faktor [7] yang menyebabkan gatal kulit.

Bagaimana untuk menggunakan – gabungan 4-5 titis minyak ini dengan sebuah pesawat minyak, seperti kelapa atau minyak zaitun, dan kemudian digunakan untuk kawasan yang gatal. Pelepasan boleh menjadi sangat cepat, tetapi anda harus masih perlahan-lahan urut minyak ke kawasan itu untuk kesan berpanjangan.

Minyak Nilam

Terdapat rangsangan imun yang serius dalam setiap penurunan minyak Nilam, dan untuk kulit, ia mempunyai sifat-sifat anti, antiseptik, antioksida dan anti-radang. Ia boleh melembapkan dan mengelakkan kulit kering , manakala juga melawan sebarang jangkitan atau keadaan yang boleh menyebabkan gatal-gatal, seperti ekzema atau psoriasis.

Bagaimana untuk guna – anda boleh memohon minyak pekat Nilam kepada kulit, walaupun sesetengah orang memilih untuk mencairkan minyak jojoba. Sebaik sahaja anda topically menggunakan minyak gatal, sapukan perlahan-lahan, Pemanasan di bawah jari-jari anda, sehingga ia menyerap sepenuhnya.

Minyak pokok teh

Dikenali sebagai salah satu yang terbaik anti-kulat, antibakteria, antivirus dan anti-radang sebatian di pasaran, minyak pokok teh sangat sesuai untuk pengubatan itches. Tanpa mengira punca di sebalik gatal , melainkan ia adalah keadaan perubatan yang serius, minyak pokok teh boleh kebas kesakitan dan ketidakselesaan, dan bantuan untuk memberi nafas baru sihat sel-sel kulit.

Bagaimana untuk menggunakan – untuk gatal-gatal, topik penggunaan minyak ini (sentiasa cair dalam minyak pembawa!) yang menggunakan paling popular, dan ia boleh menjadi semula Gunaan 2 - 3 kali sehari, atau sehingga gatal-gatal dan bengkak penuh.

Minyak Helichrysum

Ini bukan minyak pati paling rak anda, tetapi ia adalah salah satu yang paling berkuasa. Penuh dengan sifat-sifat anti-radang, anti-alahan dan aktiviti analgesik, minyak ini boleh menggalakkan penyembuhan , mengurangkan keradangan gigitan pepijat atau ruam, mempercepatkan proses penjanaan semula sel-sel kulit yang baru dan mengetatkan kulit untuk mencegah jangkitan.

Cara penggunaan – Jangan sekali-kali mengambil minyak ini, tetapi ia boleh ditambah untuk peresap (2-3 titis) untuk rawatan jangka panjang bengkak atau gatal-gatal. Bahawa yang berkata, pencampuran 4-5 titis minyak ini dengan minyak zaitun dan memohon terus ke tapak gatal juga adalah sangat berkesan.

Minyak pudina

Ini adalah salah satu Tempahan menenangkan minyak pati untuk gatal-gatal, dan ia telah digunakan beribu tahun [3]. Hal ini dapat kebas bidang-bidang tertentu, manakala juga mengurangkan keradangan dan jangkitan mana-mana asas yang mungkin menyebabkan ia menyerang.

Cara penggunaan – terdapat beberapa kekangan untuk minyak ini, walaupun ia harus sentiasa digunakan secara sederhana. Ia boleh ditambah kepada teh panas untuk kesan dalaman, topically digunakan pada tempat gatal, atau tersebar seluruh tempat untuk kesan sepanjang hari.

Minyak Eucalyptus

Minyak ini dikenali untuk mengurangkan bengkak dan keradangan seluruh badan, dan juga memberi manfaat kepada kesihatan pelbagai organ sistem, termasuk buah pinggang dan hati, yang boleh dihubungkan agar gatal tidak dapat dijelaskan. Dengan menggunakan minyak eucalyptus, anda boleh merawat gejala-gejala, dan mungkin sebab lebih mendalam.

Bagaimana untuk menggunakan – sama seperti minyak pudina, ini penting minyak sentiasa boleh digunakan dengan berhati-hati, tetapi ia boleh dimakan dalam kuantiti yang sangat kecil dengan makanan, memohon terus kepada kulit, atau disedut dalam rawatan penyedutan wap.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dan sindrom terowong Karpal

Artikel seterusnya:Minyak akar halia dan buah pinggang yang sihat

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat