WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Minyak akar halia dan buah pinggang yang sihat

2018-04-19 14:19

Minyak akar halia dan buah pinggang yang sihatManfaat minyak akar halia

Manfaat kesihatan minyak akar halia boleh disebabkan kepada penghadaman, hipotemia yg mengeluarkan udara, expectorant, antiseptik, analgesic, anti-radang, merangsang, dan sifat-sifat ransangan seks. Faedah-faedah minyak halia termasuk keupayaan untuk merawat masalah perut, rasa loya, angin ahmar hati dan senak. Ianya juga baik untuk merawat bengkak, masalah pernafasan dan gangguan haid.

Khasiat minyak akar halia

Manfaat kesihatan minyak akar halia termasuk yang berikut:

Melegakan masalah perut

Minyak akar halia adalah salah satu remedi yang terbaik untuk senak, sakit perut, dispepsia, kolik, kekejangan, cirit-birit, kembung, perut dan usus lain berkaitan masalah. Minyak halia atau halia sering ditambah kepada resipi, terutamanya di India, kerana ia membantu dalam memperbaiki sistem penghadaman. Teh halia ini juga digunakan untuk melegakan masalah perut. Selain itu, ia boleh meningkatkan selera anda, yang besar bagi orang-orang yang cuba untuk meletakkan berat badan.

Merawat keracunan makanan

Minyak halia adalah satu bahan antiseptik dan hipotemia yg mengeluarkan udara. Akibatnya, ia boleh digunakan untuk merawat keracunan makanan. Ia juga digunakan untuk merawat jangkitan usus dan disenteri bakteria.

Berkesan terhadap loya

Kajian telah menunjukkan bahawa akar halia dan minyak yang juga berkesan terhadap loya, mabuk, dan muntah-muntah. Penggunaan halia juga boleh menyebabkan pengurangan berkaitan kehamilan muntah-muntah di kalangan wanita.

Melindungi dari Malaria

Akar halia dan minyak halia adalah berkesan terhadap demam kuning dan malaria kerana mereka mempunyai nyamuk repelling kualiti.

Merawat gangguan pernafasan

Akar halia dan minyak halia adalah kedua-dua expectorants yang baik, supaya ia berkesan dalam merawat masalah pernafasan seperti sejuk, batuk, selsema, asma, bronkitis dan sesak. Halia adalah sangat berkesan dalam mengeluarkan mukus dari tekak dan paru-paru, jadi ia sering ditambah ke teh. Manfaat kesihatan madu dan halia dalam merawat masalah pernafasan juga turut terkenal.

Mengurangkan keradangan

Tampal minyak atau halia pati halia sering topically diurut pada kesakitan otot untuk menghilangkan ketegangan otot. Adalah lebih dipercayai bahawa penggunaan halia yang kerap membawa kepada pengurangan prostaglandins, iaitu Kata majmuk yang berkaitan dengan kesakitan. Oleh itu, halia membantu melegakan kesakitan. Kebelakangan ini, beberapa penyelidik China telah melaporkan bahawa halia boleh menjadi amat berkesan dalam merawat radang betina itu.

Ekstrak halia sering digunakan dalam perubatan tradisional untuk mengurangkan keradangan. Penyelidikan kini telah membuktikan bahawa sifat-sifat anti-radang adalah disebabkan oleh kehadiran bahan yang dinamakan zingibain. Ia adalah analgesic dalam alam semula jadi dan mengurangkan kesakitan yang disebabkan oleh sakit otot, sengal sendi, keadaan reumatik, sakit kepala dan Migrain.

Merawat masalah haid

Buangan haid yang tidak teratur dan sakit boleh dirawat dengan minyak akar halia. Ia adalah radang membantu dalam mengurangkan penghasilan prostaglandins, yang sering menyebabkan kontraksi rahim yang menyakitkan semasa kedatangan haid.

Melindungi kesihatan jantung

Di China, adalah amat dipercayai bahawa halia meningkatkan kesihatan jantung anda. Ramai orang menggunakan minyak halia sebagai salah satu langkah untuk mencegah serta menyembuhkan pelbagai keadaan jantung. Kajian awal telah menunjukkan bahawa halia mungkin boleh membantu dalam mengurangkan tahap kolesterol dan menghalang pembekuan darah. Tahap kolesterol yang berkurangan dengan darah kaunseling pesakit, kemungkinan salur darah tersumbat penurunan, sekali gus mengurangkan kejadian serangan jantung dan strok.

Mengurangkan tekanan

Minyak halia, minyak penting, sedang yang merangsang dan oleh yang demikian, melegakan kemurungan, tekanan mental, keletihan, pening, keresahan dan kebimbangan.

Menghapuskan Impotency

Halia adalah berguna untuk kesihatan lelaki juga. Sejak halia akar dan minyak adalah untuk ransangan seks secara semulajadi, mereka adalah berkesan dalam menghapuskan impotency dan mencegah pancutan pramatang.

Larut batu buah pinggang

Ia juga dipercayai bahawa jus akar halia boleh membubarkan batu buah pinggang. Bantuan minyak akar halia dalam menghalang anda terhidrat, sekali gus membantu dalam membuang batu-batu itu, jika terdapat mana-mana.

Rawatan rambut

Minyak halia adalah kaya dengan Galian, yang membantu dalam penjagaan rambut. Selain itu, ia membantu menyingkirkan Kering, gatal kulit kepala, yang sering punca utama kelemumur. Sifat-sifat anti-radang dan antiseptik minyak juga membantu anda menjaga kulit kepala bersih dan sihat.

Mencegah kanser

Menurut Persatuan Kanser Amerika, kajian awal terhadap haiwan telah menunjukkan bahawa halia mungkin berguna dalam merawat kanser.

Perkataan perhatian: ia harus diperhatikan bahawa minyak halia adalah sangat kuat dan hendaklah, oleh itu, boleh digunakan dengan berhati-hati dan menyempitkannya.

Sebelum ini:Minyak pati untuk gatal-gatal, membawa kepada penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Apakah yang menyebabkan daripada Polycystic buah pinggang Disease

Tag: buah pinggang sihat Halia minyak akar

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat