WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > Gejala penyakit ginjal polikistik >

Jus didapati sangat berkesan untuk pesakit-pesakit dialisis

2018-04-03 17:07

Jus didapati sangat berkesan untuk pesakit-pesakit dialisisJus mendapati untuk menjadi sangat berkesan untuk Dialisis pesakit adalah mengambil The kronik buah pinggang (CKD) penyakit masyarakat untuk tahun baru, penyakit buah pinggang kronik dan pesakit-pesakit dialisis telah diberitahu oleh pasukan penjagaan kesihatan mereka untuk mengelakkan jus tertentu. Teratas dalam senarai ialah jus Delima kerana tahap kalium tinggi yang pada masa itu adalah dianggap sebagai merbahaya. Walau bagaimanapun, sekarang cerita tentang jus Delima dan kesan pendedahannya sebenar kesihatan pesakit dialisis yang sedang ditulis semula kerana penemuan menyarankan bahawa minuman merasa semulajadi kaya boleh menghindari beberapa komplikasi pada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan Dialisis dan malah mungkin lebih rendah risiko kematian.

Lebih khusus lagi, Israel penyelidik mempelajari 101 pesakit dialisis yang diterima sama ada jus Delima atau minuman (palsu) plasebo pada awal setiap sesi rawatan dialisis tiga kali seminggu selama setahun. Penemuan-penemuan yang menakjubkan. Pesakit yang minum jus Delima bukan sahaja telah mengurangkan bengkak, mereka juga memiliki pengurangan 40% dalam hospitalizations berkaitan dengan jangkitan serta 36% penurunan dalam kadar kemasukan ke hospital untuk acara-acara kardiovaskular. Penemuan ini adalah sangat penting bagi orang-orang yang menjalankan dialisis kerana kebanyakan penyakit buah pinggang yang kronik pesakit yang meninggal dunia akibat jangkitan atau sebab-sebab yang berkaitan dengan kardiovaskular.

Ketua penyelidik, Dr Batya Kristal (Western Galilea Hospital) berkata, "kami mendapati 12 bulan penggunaan jus Delima mempunyai kesan bermanfaat yang berterusan, terkumpul. Tiada kesan sampingan dilaporkan sepanjang kajian tempoh. "faedah Delima boleh berpunca daripada mikronutrien, polifenol, yang banyak terdapat dalam wain dan menunjukkan bukti mempunyai peranan aktif dalam aspek pencegahan penyakit degeneratif.

Walaupun jus Delima muncul untuk menawarkan sejumlah manfaat kesihatan menggalakkan pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan dialisis, orang-orang yang kalium dan/atau cecair diet terhad (kebanyakan pesakit dialisis) harus peka untuk memantau pengambilan di minuman Delima dan bekerjasama dengan pakar pemakanan mereka bagi mengelakkan komplikasi kesihatan seperti kalium dan/atau terlampau banyak cecair.

Sebelum ini:Vitamin B3 ditemui untuk mengubati sista buah pinggang

Artikel seterusnya:Apa boleh tanda-tanda biasa dalam sista buah pinggang memberitahu kami

Tag: Dialisis Jus

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat