WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Proteinuria dan penyakit buah pinggang

2017-12-28 23:15

Proteinuria dan penyakit buah pinggangProteinuria adalah dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular dan ginjal dan faktor peramal yang kerosakan organ akhir pada pesakit dengan tekanan darah tinggi.Pengesanan meningkat perkumuhan protein dikenali mempunyai nilai prognostic dan diagnostik pengesanan awal dan pengesahan penyakit buah pinggang.

Protein sepatutnya tidak biasanya muncul dalam air kencing dalam kuantiti yangdikesan.

Microalbuminuria

Microalbuminuria adalah protein antara 30 dan 300 mg setiap 24 jam. Ini mungkin berlaku dengan kencing manis dan juga dibincangkan dalam artikel sendiri. Standard dipsticks akan menunjukkan negatif dengan microalbuminuria.

Bence – Jones protein

Seperti yang mungkin berlaku dengan myeloma berganda, ini juga mungkin tidak dapat dikesan pada ujian standard dipstick. Ini adalah rantai cahaya immunoglobulins.

Albuminuria

Ini sering diambil sebagai sinonim dengan proteinuria:

Walaupun plasma mengandungi kedua-dua albumin dan globulin, kedua adalahlebih kurang berkemungkinan untuk muncul dalam air kencing.

Jika sistem penapisan glomeruli yang boleh dilihat seperti penapis atau didaratkan kemudian lubang kecil atau Tangisan akan membenarkan zarah lebih besar daripada biasa melalui.

Ini akan menjadi lebih kecil dan bukannya besar zarah biasanya diadakan kembali, melainkan jika kerosakan teruk.

Oleh itu, di bawah keadaan biasa, molekul-molekul kecil seperti glukosa dan asidamino akan lulus, tetapi tidak protein.

Dengan kerosakan yang ringan atau sederhana, kecil protein seperti albumin akan lulus dan hanya dengan kerosakan teruk akan globulins Pas.

Kerja-kerja semalam juga menunjukkan kepentingan resorption rosak albumin dalam menyebabkan albuminuria - tidak semata-mata peningkatan kadar resapan.

Proteinuria biasanya albuminuria, tetapi jika globulin itu hilang juga, terdapat Patologi serius dalam glomeruli yang.

Pembentangan

Gejala-gejala

Proteinuria adalah biasanya asimptomatik, walaupun pesakit mungkin mengadubeberapa 'frothiness' air kencing mereka.

Proteinuria berat dan berterusan mengakibatkan hypo-albuminaemia. Ini bolehmenghasilkan buku lali bengkak, perut sakit dan sesak.

Tanda-tanda

Pesakit yang menghidapi proteinuria asimptomatik biasanya mempunyai tiada tanda-tanda, tetapi dalam kes lebih teruk (seperti dengan sindrom nephrotic) mungkin ada ia bukan, ascites, hydroceles dan effusions pleura akibat tekanan menurun oncotic. Sindrom nephrotic terdiri daripada proteinuria, hypoalbuminaemia dan ia bukan. Mungkin juga ada gejala-gejala dan tanda-tanda yang berkaitan dengan punca-punca asas.

Sebelum ini:Ganti rugi yang tinggi asid urik bagi pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Bengkak kaki dan pesakit penyakit buah pinggang

Tag: Proteinuria penyakit ginjal gejala tanda-tanda penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat