WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Pesakit penyakit ginjal cara semula jadi meningkatkan kesihatan gigi dan meningkatkan pemindahan

2018-02-23 22:14

Terdapat sesetengah makanan yang boleh dimakan oleh orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang benar-benar mencerahkan senyuman mereka. Individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) kesihatan gigi yang baik bukanlah hanya untuk tujuan estetik. Mencegah rongga dan menjaga gusi anda sihat adalah penting bagi mengelakkan kedua-dua kerosakan gigi dan gusi penyakit yang boleh membawa kepada jangkitan dan menyebabkan masalah bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang. Selain itu, kebersihan mulut adalah pertimbangan utama antara buah pinggang PERMINDAHAN Pakar Bedah Ortopedik, yang akan nasihat pesakit-pesakit mereka tentang mengekalkan kesihatan gigi sebelum dan selepas pemindahan. Malah sebelum merawat penerima pemindahan bakal, pakar bedah buah pinggang akan mendapatkan dan kaji semula sejarah perubatan dan pergigian pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan melaksanakan peperiksaan lisan tidak invasif awal untuk memeriksa kesihatan gigi tanpa memeriksa. Pembedahan pemindahan buah pinggang boleh dibatalkan jika kesihatan pergigian anda di bawah par kerana kebimbangan terhadap jangkitan semasa atau berpotensi. Sejak pembentangan adalah segala-galanya cuba makanan ini sebagaipenyelesaian semula jadi untuk menbentuk dan mengekalkan senyuman kau cemerlang.

Air: Sentiasa pastikan sederhana ia berdasarkan had cecair anda peribadi (jika anda mempunyai satu), tetapi air boleh menyimpan mulut anda terhidrat dan senyuman anda cerah. Untuk keputusan yang terbaik adalah disyorkan untuk menghirup dan swish cecair antara makan makanan berpigmen gelap untuk mengelakkan mengotorkan. Ambil perhatian bahawa air sparkling mempunyai potensi besar untuk menghakis enamel dan membahayakan gigi anda.

Soda penaik: Baking soda adalah tempat seperti peluntur dan boleh gosok dari kotoran plak dan permukaan jika anda berus dengannya selepas atau sebagai gantiubat gigi.

Bawang: Pantau lapuk-untuk-nafas alliums dapat memberi manfaat kepada gigi dan selepas makan bawang anda akan lebih cenderung untuk berus gigi, yang menawarkan manfaat tambahan.

Strawberi: Mereka boleh jadi merah terang, tetapi asid malic, Ketua komponen buah-buahan Sandi ini bertindak sebagai astringent yang semula jadi untuk membuang perubahan warna permukaan gigi. Strawberi rasa hebat dalam salad, pencuci mulut dan bijirin.

Epal: Crispiness daripada epal membantu untuk menguatkan gusi anda dan kandungan air tinggi mereka meningkatkan pengeluaran air liur, penyebaran dan meneutralkan koloni bakteria yang boleh membawa kepada nafas dan plak.

Buah: Makan PIR yang boleh meneutralkan penyebab bau sial dan mengotorkan koloni bakteria pada gigi. Pengeluaran air liur yang meningkat yang disebabkan oleh buah-buahan ini manis, lazat juga membasuh kaki serpihan makanan, meninggalkan gigi bersih dan berkilau.

Sebelum ini:Pesakit penyakit ginjal betul rasa buruk dalam mulut mereka

Artikel seterusnya:Rots glukosa darah yang tinggi dan melebihi gigi pesakit penyakit buah pinggang

Tag: gejala-gejala simptom penyakit buah pinggang Kesihatan mulut

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat