WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Rots glukosa darah yang tinggi dan melebihi gigi pesakit penyakit buah pinggang

2018-02-23 22:16

Orang, termasuk pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), dengan glukosa yang tinggi tahap adalah sebanyak 18 peratus lebih berisiko untuk menghidap Dementia, walaupun mereka tidak mempunyai penyakit kencing manis. Penyelidik dari Universiti Washington mendapati bahawa orang yang mempunyai paras gula darah yang diukur 115 miligram setiap deciliter (mg/dl) pada "ketara" risiko yang lebih besar berbanding yang glukosa darah adalah "normal".

Normal gula dalam darah adalah 70 hingga 100mg/dl. 101-125 dianggap "pra diabetes;" manakala 126 dan di atas dikelaskan sebagai penyakit kencing manis. Guladarah tinggi kronik, walaupun ia masih belum cukup tinggi untuk didiagnosis sebagai kencing manis, masih boleh merosakkan saluran darah kecil pada sistem kawalan saraf.

Manakala kebanyakan kes Alzheimer dan Dementia tidak boleh menyerang sehingga umur 65 atau lebih tua, mengawal darah glukosa semasa usia muda boleh membantu anda menyimpannya di semak seperti yang anda umur, kata Paul Crane,MD, MPH. Satu tabiat yang boleh membantu adalah senaman yang kerap. Empathingga lima latihan setiap minggu selama 12 minggu mengurangkan gula dalam darah dalam kebanyakan pra diabetes, terutamanya bagi mereka yang bermula dengan tahap glukosa lebih dekat seperti biasa mengikut satu kajian terkini oleh "JAMA Antarabangsa perubatan."

Senaman ini juga baik untuk membina kekuatan, mengurangkan kemurungan, meningkatkan keyakinan diri dan meningkatkan kualiti tidur. Tetapi bagi kebanyakan orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) sakit kronik, anemia, rasa lesu, dan membuat lebih banyak bersenam masalah tulen, seolah-olah hampir mustahil untuk lakukan secara konsisten. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa cara yang terurus untuk senaman yang anda boleh dengan mudah menggabungkan ke dalam rutin harian mereka tanpa perasan. Ini termasuk mengangkat kaki, menanggalkan dan membuat katil anda, menari semasa anda membersihkan dan regangan. Bercakap dengan Nephrologist anda tentang cara-cara tambahan, anda boleh melindungi diri anda daripada glukosa yang tinggi.

Sebelum ini:Pesakit penyakit ginjal cara semula jadi meningkatkan kesihatan gigi dan meningkatkan pemindahan

Artikel seterusnya:Tekanan darah rendah meletakkan pesakit buah pinggang pada risiko strok, sertatekanan darah tinggi

Tag: gejala tanda-tanda penyakit buah pinggang Glukosa darah tinggi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat