WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Tekanan darah rendah meletakkan pesakit buah pinggang pada risiko strok, sertatekanan darah tinggi

2018-02-26 22:56

Tekanan darah rendah meletakkan pesakit buah pinggang pada risiko strok, sertatekanan darah tinggiIa sudah diketahui bahawa orang yang mempunyai tekanan darah tinggi dan buah pinggang kronik (CKD) penyakit muka meningkatkan risiko strok. Kini penyelidik diTufts-New England Medical Center mendedahkan bahawa tekanan darah rendah juga boleh menjadi faktor risiko bagi penghidap penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Mereka melihat data pada lebih daripada 20,000 warga negara AS dalam satu kajian mengenai risiko penyakit jantung. Dalam Kumpulan ini, 7.6 peratus mempunyaipenyakit buah pinggang kronik (CKD) dan didapati meningkatkan risiko mempunyai strok. Dengan atau tanpa penyakit buah pinggang kronik (CKD), tekanan darah tinggi meningkatkan risiko strok. Di dalam buah pinggang yang kronik pesakit penyakit (CKD), tekanan darah sistolik lebih rendah daripada 120 mm Hg begitu juga dikaitkan dengan risiko strok meningkat berbanding dengan mereka yang mempunyai tekanan darah sistolik 120-129 mm Hg.

Kajian-kajian terdahulu juga menunjukkan berenang di tekanan darah semasa dialisis boleh membawa kepada Sawan, kerosakan jantung, dan juga kematian. Pesakit-pesakit yang mengalami masalah ini yang berisiko untuk jangka pendek yang mana masalah seperti gejala gastrousus, otot dan neurologic. Penyiasat tersebut mendapati pesakit yang mempunyai tekanan darah rendah paling kerap yang Episod-episod semasa dialisis adalah two-times lebih cenderung untuk mempunyai fistula yang clotted berbanding dengan Episod-episod yang paling sedikit. Menurut para penyelidik, tekanan darah rendah semasa dialisis berlaku pada kira-kira 25 peratusdari sesi dialisis.

Pesakit yang mengalami kejatuhan yang secara tiba-tiba tekanan darah semasa menjalani dialisis adalah meningkatkan risiko darah

Kaunseling pesakit di tempat di mana saluran darah akan disambungkan ke mesindialisis, yang dikenali sebagai akses vaskular. Kaunseling pesakit adalah komplikasiutama pusat akses. Ia boleh membawa kepada penamatan Jawatankuasa tersebut.Titik capaian tersebut tidak kekal selama-lamanya. Ramai pesakit yang melalui titikcapaian berbilang bergerak dari kiri ke lengan kanan, atau ke kaki jika perlu selepas kegagalan yang berulang-ulang dalam tangan. Apabila pesakit berjalan keluar dari titik capaian, ia menjadi satu situasi kecemasan. Oleh itu, apa-apa yang boleh anda lakukan untuk memanjangkan hayat titik capaian adalah penting.

Walaupun kesan tampaknya tidak terbesar antara orang-orang menerima ubat-ubatan untuk menurunkan tekanan darah mereka, Reka bentuk kajian tidak membenarkan kesimpulan mengenai apa-apa bahaya yang mungkin merendahkan tekanandarah dengan cara ini. Oleh itu, orang-orang tekanan darah mengurangkan ubat-ubatan tak sepatutnya menghalang mereka tiba-tiba, sebaliknya mereka perlu berbincang dengan doktor mereka pertama. Begitu juga, individu yang sentiasa mengalami tekanan darah rendah, yang tidak mengambil ubat mengawal tekanan darah (BPC), seharusnya begitu juga disaran Nephrologist anda tentang masalah ini.

Sebelum ini:Rots glukosa darah yang tinggi dan melebihi gigi pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Cara betul untuk pesakit penyakit ginjal untuk mengawal Shunt pendarahan?

Tag: gejala tekanan darah tinggi tanda-tanda penyakit buah pinggang Tekanan darah rendah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat