WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Penyakit buah pinggang dialisis mengalami keguguran rambut yang teruk dan kuku malap rapuh

2018-02-26 23:19

Penyakit buah pinggang dialisis mengalami keguguran rambut yang teruk dan kuku malap rapuhPenghidap penyakit buah pinggang kronik mempunyai risiko tinggi kehilangan rambut dan perubahan pada kuku mereka kerana beberapa sebab. Diet rendah protein yang bermaksud bahawa seseorang tidak boleh memenuhi keperluan harian mereka dikehendaki zink, dan kekurangan zink menyebabkan keguguran rambut dankuku yang rapuh. Begitu juga, hilang selera makan, terutamanya bagi daging danmakanan protein lain, mengurangkan pengambilan zink. Diet buah pinggang yangmenghadkan kacang, kacang, bijirin dan produk tenusu yang menyumbang kepada kekurangan zink kerana ini adalah punca utama zink dalam diet biasa.

Nutrien lain yang berkaitan dengan perubahan rambut dan kuku yang penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis mungkin kurang termasuk kalsium, besi, dan vitamin B. Untuk merawat dan mencegah kekurangan ini, pesakit-pesakit dialisisyang ditetapkan vitamin ginjal yang mengandungi paras vitamin B. Darah tahap kalsium dan ferum disemak setiap bulan dan makanan tambahan yang ditetapkan jikatahap rendah.

Ubat-ubat tertentu juga boleh menyebabkan rambut dan kuku perubahan. Buah pinggang Hospital di china mencadangkan bahawa anda meminta Nephrologist anda dan/atau ahli-ahli lain pasukan penjagaan kesihatan anda perlu ujian yang dilakukan untuk menentukan jika ubat-ubatan anda telah ditetapkan berkaitan dengan rambut dan kuku gejala-gejala. Ia adalah penting bagi anda untuk mengetahui jika anda mengambil ubat yang menyebabkan gejala tersebut. Buah pinggang Hospitaldi china sangat mengesyorkan bahawa anda tidak berhenti mengambil ubat-ubatan anda sehingga anda berbincang dengan pasukan penjagaan kesihatan anda. Ubat-ubatan boleh ditambah atau diubah jika hasil kajian menunjukkan kaitan antaraubat-ubatan yang anda sedang dan perubahan rambut atau kuku anda. Mungkin ada ubat yang boleh boleh digantikan dengan satu anda yang ditetapkan. Selain itu, kadang-kadang masalah Tiroid boleh menyebabkan keguguran rambut. Doktor anda boleh memerintahkan ujian makmal untuk mengesan mana-mana tahap hormon tidak normal, seperti hormon Tiroid.

Walaupun, bagi kebanyakan bahagian, rambut gugur adalah sementara untuk pesakit-pesakit dialisis, dan rambut anda akan mula tumbuh kembali selepas beberapa bulan; dalam pada itu, berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda menangani kehilangan rambut sementara:

Elakkan perms dan pewarna yang boleh menjadi sukar untuk rambut anda

Jangan gunakan ketat getah band

Berunding dengan pendandan rambut anda mengenai cara-cara untuk menyembunyikan menipis

Berbincang dengan pakar pemakanan anda jumlah protein yang anda perlu mengambil

Mengambil vitamin(s) buah pinggang anda telah ditetapkan

Dalam jumlah, bila rambut, kuku dan bahagian dalam kasut anda mula berubah, iaboleh disambungkan kepada penyakit kronik buah pinggang anda. Anda dan orang di sekeliling anda mungkin perasan perubahan seperti keguguran rambut, kerosakan rambut, kuku perubahan warna dan kuku yang rapuh. Selain daripada biasapenuaan, pada pesakit buah pinggang perubahan ini boleh disebabkan oleh kesan-kesan sampingan ubat-ubatan dan zat makanan. Adalah disyorkan bahawa penghidap penyakit buah pinggang kronik yang bercakap dengan pasukan penjagaan kesihatan mereka tentang bagaimana untuk memperbaikinya.

Sebelum ini:Cara betul untuk pesakit penyakit ginjal untuk mengawal Shunt pendarahan?

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang boleh meningkatkan hasil pembedahan dan pulih lebih cepat

Tag: Dialisis Buah pinggang penyakit keguguran rambut kuku rapuh

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat