WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Pesakit penyakit buah pinggang boleh meningkatkan hasil pembedahan dan pulih lebih cepat

2018-02-26 23:22

Pesakit penyakit buah pinggang boleh meningkatkan hasil pembedahan dan pulih lebih cepatRamai orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) menjangkakan untuk menceburi pembedahan pada ketika tertentu dalam masa. Sebagai contoh, merekayang mempunyai penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD) mesti berdepandengan pembedahan implant untuk kateter (RCMO) dalam Central Fistula Arteriovenous, Peritoneal dialisis kateter, atau menerima pemindahan buah pinggang. Perkara-perkara yang akan diburukkan lagi apabila orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) kontrak jangkitan. Sama ada ia adalah satu prosedur kecil atau pembedahan utama jantung (penyakit jantung adalah membawa punca kematian di CKD), menghabiskan masa di hospital tidak pernah menyeronokkan. Fikiran yang utama selepas meraih pembedahan adalah tentang berapa cepat penyembuhan akan berlaku supaya anda boleh mendapatkan kembali hidup anda "normal". Pemulihan times berbeza-beza bergantung kepada keterukan pembedahan anda, tetapi individu yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh sembuh dengan lebih cepat selepas pembedahan apa-apa jika mereka mengikuti beberapa langkah berguna.

Berjalan selepas pembedahan adalah salah satu perkara yang paling penting andaboleh melakukan setelah prosedur. Ia mungkin kelihatan seperti satu perkara yang mudah, tetapi berjalan cepat sejam atau dua boleh membantu menghalang komplikasi serius seperti kaedah temubual mendalam urat, radang paru-paru dan kesansampingan yang sangat biasa dan menjengkelkan anestesia, sembelit.

Menghalang kesakitan anda di bawah kawalan adalah sangat penting selepas pembedahan. Sesetengah pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) teragak-agakuntuk mengambil ubat tahan sakit mereka seperti yang telah ditetapkan kerana mereka takut ketagihan, mereka mungkin merasa bahawa mengambil ubat tahan sakitadalah tanda kelemahan atau mereka tidak suka bagaimana mereka merasakan apabila mereka mengambil ubat-ubatan preskripsi. Walau bagaimanapun, jika anda terlalu sakit untuk batuk, anda adalah berisiko untuk radang paru-paru. Jika anda sedang sakit terlalu banyak berjalan, anda berada pada risiko untuk pembekuan darah. Walaupun tiada kesakitan mungkin satu matlamat yang tidak munasabah, memastikan kesakitan anda pada tahap yang diterima akan mempercepatkan prosespenyembuhan. Ia adalah lebih mudah untuk mengawal kesakitan jika anda mengambil ubat-ubatan seperti yang telah ditetapkan. Menunggu sehingga kesakitan yang teruk dan kemudian mengambil kesakitan hasil ubat yang lama tunggu ubat itu berkesan. Kawalan kesakitan dengan baik boleh membuat ia jauh lebih mudah untuktidur, yang juga menggalakkan penyembuhan.

Ia ternyata bahawa jika anda mempunyai satu hirisan perut, anda boleh melakukanbeberapa bahaya yang serius kepadanya jika anda batuk atau bersin dengan cara yang salah. Incisi yang baru bukanlah sangat kuat dan bersin ganas sebenarnya boleh menyebabkan incisi yang pembedahan untuk membuka. Perembatan incisionanda, yang bermaksud mengenakan tekanan, adalah penting apabila batuk, bersinatau pun pergi ke bilik mandi.

Lihatlah insisi anda "beberapa kali" sehari. Kini, Terdapat prosedur di mana ini tidak mungkin, tetapi bagi majoriti prosedur cermin membuat ia mungkin untuk mempunyai rupa yang baik di tapak pembedahan. Adakah anda insisi pink atau merah?Adakah terdapat Parit luka dan warna Apakah ianya? Adakah jahitan atau menjadiutuh? Soalan-soalan ini adalah sangat penting dan melihat insisi anda beberapa kali sehari akan membantu anda menentukan jika laman web anda pembedahan terus sembuh atau jika ia boleh dijangkiti.

Ramai orang dengan CKD tidak berasa seperti makan Setelah pembedahan kerana mereka akan loya, tidak dapat qada hajat atau tak lapar. Tinggal terhidrat (sambil mengekalkan sekatan bendalir) dan pengambilan diet yang sihat selepas pembedahan boleh membantu menggalakkan penyembuhan, mengurangkan komplikasidan membantu anda mendapatkan melepasi kesan-kesan sampingan yang tidak diingini daripada bius yang biasa. Makan makanan yang membantu dengan luka penyembuhan sebelum dan selepas pembedahan anda seperti putih telur, beras, ikan dan ayam.

Pesakit kronik penyakit buah pinggang (CKD) tidak perlu gosok insisi mereka untukmengeluarkan scabs yang membentuk, atau menggunakan alkohol/peroksida untuk memastikan kawasan ini bebas daripada kuman kecuali pakar bedah anda khusus mengarahkan anda untuk berbuat demikian. Sebaliknya, basuh yang lembut dengan sabun dan air adalah lebih daripada mencukupi. Ia mungkin tidak cantik, tetapi ia adalah perkara biasa untuk scabbing pada anda menjadi pembedahan dan mengeluarkan mereka sebenarnya boleh menyebabkan anda insisi untuk menyembuhkan jauh lebih perlahan-lahan. Merendam insisi anda dalam usaha untuk memastikan ia bersih juga boleh berbahaya, kerana ia boleh melemahkan baris hirisan. Ramai doktor mengesyorkan pancuran mandian dan bukannya mandian selepas pembedahan dan sering melarang renang pada peringkat awal pemulihan. Secara amnya, jika anda adalah pendarahan, mempunyai masalah bernafas, tidak boleh menyimpan makanan/air turun, atau anda mempunyai tanda-tanda jelas jangkitan, andaperlu berjumpa doktor dengan serta-merta.

Pesakit penyakit buah pinggang (CKD) yang kronik, pesakit hemodialisis dan Peritoneal dialisis, perlu berhati-hati terutamanya mengenai menjaga tapak akses mereka, kateter dan boleh membersihkan

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dialisis mengalami keguguran rambut yang teruk dan kuku malap rapuh

Artikel seterusnya:Menghilangkan stres yang dihadapi boleh membantu penyakit buah pinggang menguruskan

Tag: penyakit buah pinggang pembedahan Hasil

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat