WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Menghilangkan stres yang dihadapi boleh membantu penyakit buah pinggang menguruskan

2018-02-26 23:26

Menghilangkan stres yang dihadapi boleh membantu penyakit buah pinggang menguruskanMenurut satu kajian 2012 yang disiarkan dalam jurnal Persatuan Perubatan Amerika, 60 hingga 80 peratus kunjungan ke doktor penjagaan primer mungkin berkaitandengan tekanan, namun hanya 3 peratus daripada pesakit menerima tekanan pengurusan kaunseling. Mengapa ianya yang begitu beberapa orang akan mendapatkan bantuan daripada pengamal penjagaan kesihatan mereka apabila ia datang kepada tekanan?

Terdapat sebab-sebab mungkin banyak, tapi satu penjelasan adalah bahawa stresperibadi. Ia mengambil masa untuk pengamal untuk memahami apa itu tekanan untuk setiap pesakit dan mencari jalan penyelesaian yang berkesan bagi setiap individu. Walaupun sistem perubatan sudah berubah, perubatan konvensional masih merawat penyakit pengasingan, daripada melihat gambar keseluruhan kesihatan seseorang. Pendekatan yang lebih holistik kepada gejala dan penyakit menjadi lebih biasa kerana begitu ramai di antara isu-isu kesihatan yang kami akan berakar umbidalam tekanan pada badan.

Tindak yang menghairankan

Kita semua tahu hal-hal seperti kesesakan lalu lintas, kekurangan tidur, terlalu banyak gula, berjam-jam di tempat kerja atau situasi yang tidak dapat diramalkan boleh cukai badan kita, tetapi terdapat faktor-faktor lain yang boleh meningkatkan tekanan kortisol hormon yang mungkin mengejutkan. Berikut adalah beberapa manja dengan tanda-tanda mereka sepadan.

• Sensitiviti makanan: gejala-gejala mungkin termasuk kembung gas, kabus otak, keletihan, sakit sendi, cirit-birit.

• Kekurangan nutrien: gejala-gejala mungkin termasuk kejang kaki bermacam, ketagihan coklat, keguguran rambut, kelesuan, kuku yang rapuh dan rambut.

• Ketidakseimbangan hormon: gejala-gejala mungkin termasuk keresahan, ketagihan karbohidrat, keletihan, berkelip panas dan/atau berpeluh malam, haid tidak teratur.

• Terlalu banyak bersenam: gejala-gejala mungkin termasuk perasaan habis selepas senaman, keletihan, hilang haid.

• Jarang makanan dan makanan ringan: gejala-gejala mungkin termasuk kepala, pening, cepat marah antara menu.

Setiap kali badan anda perlu membayar pampasan bagi kerugian yang berkaitandengan salah satu daripada ancaman di atas, anda meletakkan lebih banyak tekanan pada badan anda. Dan dalam banyak kes, kelenjar adrenal (responder tekanananda) melepaskan kortisol untuk menguruskan tekanan. Namun kortisol meningkatadalah dikaitkan dengan pelbagai penyakit termasuk Penyakit Alzheimer, penyakit jantung, rintangan insulin, obesiti, diabetes jenis 2 dan hipertensi. Jadi jika kita dapat memikirkan apa yang menekankan kita, kita boleh berpotensi membantu mengelakkan beberapa masalah kesihatan yang paling biasa termasuk ramai orang-orang yang secara langsung berkaitan dengan penyakit buah pinggang.

Tekanan emosi--mustahil untuk perubahan?

Tekanan emosi sering yang paling sukar untuk menyelesaikan pesakit dan pengamal. Sama ada ia adalah hubungan yang bermasalah, kematian dalam keluarga, keadaan kerja yang malang atau sejarah trauma yang belum diproses, Terdapat banyak tindak emosi yang badan anda perlu berdepan dengan secara harian. Dan walaupun ia seolah-olah seperti tekanan hanya berlaku dalam fikiran anda, anda semula adrenals masih mengepam keluar kortisol untuk menguruskan keadaan.

Jadi bagaimana kita boleh mengubah tekanan emosi? Adakah ianya mustahil? Dalam banyak kes, tetapi ia mengambil masa kerja, dan selalunya cara baru untuk berfikir. Fikiran anda boleh menjadi sangat berkuasa dalam mempengaruhi pemikiranpositif dan penegasan harian yang boleh membuat satu perbezaan yang besar dalam hidup anda. Anda juga mungkin mempertimbangkan merujuk kepada buah pinggang Hospital di china Seksyen kaunseling peribadi dan/atau bercakap dengankaunselor yang tentang heath emosi anda.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang boleh meningkatkan hasil pembedahan dan pulih lebih cepat

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: Buah pinggang penyakit tanda-tanda simptom penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat