WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Peranan oksigen di dalam gejala-gejala penyakit buah pinggang

2017-12-14 00:31

Peranan oksigen di dalam gejala-gejala penyakit buah pinggang

Memikirkan organ-organ dalaman secara berasingan, seseorang mungkin tidak mengesyaki kehilangan oksigen menjadi salah satu faktor utama penyakit buah pinggang. Tetapi sambungtara dengan sistem-sistem tubuh badan bermaksud bahawa masalah yang bermula di satu organ boleh mempunyai kesan yang meluas dan mengejutkan pada orang lain. Kekurangan oksigen adalah satu masalah yang boleh bermula dengan buah pinggang, tetapi pergi untuk memberi kesan kepada paru-paru danotak juga.

Buah pinggang menghasilkan hormon yang dipanggil erythropoietin bahawa isyarat penghasilan sel darah merah. Jika buah pinggang gagal, mereka mencipta kuranghormon ini, bererti badan menghasilkan bilangan sel-sel yang lebih rendah. Dan oleh kerana sel-sel tersebut membawa oksigen, badan akhirnya mengalami anemia, kekurangan oksigen.

Satu tanda kebuluran oksigen mungkin otot-otot yang letih. Ini bergantung kepadaoksigen yang dibawa oleh sel-sel darah merah, jadi jika mereka mendapat kurang minyak penting, mereka bekerja kurang cekap. Seseorang mungkin mengalami keletihan yang meningkat lama sebelum dia mempunyai apa-apa idea yang dia ada penyakit buah pinggang. Paru-paru adalah kawasan lain yang mungkin terjejas. Jika badan kebuluran oksigen, ini boleh menyebabkan sesak nafas. Paru-paru tidak boleh mengambil oksigen yang cukup ke dalam sel-sel yang sampai ke paru-paru, tidak boleh membuang sel-sel tersebut cukup karbon dioksida. Akhirnya, sebagai baik sepertimenyebabkan sesak nafas, ini membina keasidan dalam sistem.

Gejala-gejala kesantaian kebuluran oxygen dan penyakit buah pinggang, walaupun,mungkin muncul dalam otak. Tanpa oksigen yang cukup, penumpuan seseorang boleh terjejas. Dia boleh menjadi pening. Mungkin walaupun terdapat kesukaran dalam mengingati sesuatu.

Orang mengaitkan penyakit buah pinggang dengan tanda-tanda yang lebih jelas: sakit belakang atau perubahan warna dan kekerapan kencing. Tetapi kerana sistem tubuh yang saling, penyakit buah pinggang mungkin akan signalled banyak pening atau keletihan akibat kurangnya oksigen sebagai oleh kencing sakit. Mengawasi kesihatan am badan yang lengkap adalah penting untuk pengesanan awal penyakit buah pinggang.

Sebelum ini:Kaitan antara penyakit buah pinggang dan pendengaran

Artikel seterusnya:Apa yang remaja dengan penyakit buah pinggang perlu tahu mengenai lipid

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat