WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Gejala-gejala dan diet Nephrotic Sindrom

2017-12-28 22:19

Gejala-gejala dan diet Nephrotic SindromSindrom nephrotic, juga dikenali sebagai nephrosis, adalah sekumpulan gejala dan disebabkan oleh kerosakan membran basement glomeruli. Nephrosis berlaku dalam bukan sahaja kanak-kanak, tetapi orang dewasa. Punca paling biasa kanak-kanak adalah penyakit perubahan minima, manakala membranous glomerulonephritis adalah yang paling biasa dilihat pada orang dewasa.

Penyakit ini selalunya berkembang dari semasa ke semasa, itulah sebabnya pesakit dengan peringkat awal Sindrom Nephrotic hadir sebagai symptomless. Kegagalan buah pinggang atau ESRD menjadi keputusan muktamad jika tidak dirawat nephrosis kiri. Gejala-gejala yang paling khas akan proteinuria secara besar-besaran, bengkak yang serius, tinggi tahap kolesterol, tahap trigliserida yang tinggi dantahap protein darah rendah.

Bengkak membentuk pertama di kelopak mata pesakit, pergelangan kaki, muka,kaki dan perut. Sementara itu, air kencing bubbly atau foamy dapat dilihat, yangdisebabkan oleh kehilangan protein berlebihan daripada darah. Ini adalah keranakandungan protein dalam darah membantu menyerap air dari tisu, tetapi dengankehilangan berlebihan albumin, penyerapan bendalir tidak mencapai membuat retensi cecair yang berlaku.

Demam sering diperhatikan dalam pesakit tersebut kerana mereka adalah dengan imuniti yang rendah dan mudah mendapat jangkitan.

Kejang hasil daripada kekurangan kalsium dalam pesakit tersebut. Plus, kebanyakan pesakit Nephrotic Sindrom mempunyai tahap fosforus yang tinggi dan tahap rendah kalsium.

Tidak dapat dijelaskan pertambahan berat badan — kerana pengekalan cecair yang berlebihan dalam badan

Lain-lain gejala Sindrom Nephrotic termasuk sakit kepala, seimbang, pengurangan secara tiba-tiba air kencing dan kencing yang menyakitkan.

Tekanan darah tinggi boleh berlaku pada pesakit dengan nephrosis, yang boleh terdorong oleh toksin terkumpul dan cecair dalam badan. Apabila tekanan darah tinggi menjadi cukup serius, pening akan menyerang.

Mungkin satu punca akaun untuk hilang selera makan antara penghidap Sindrom Nephrotic adalah pembentukan toksin menjejaskan sistem penghadaman pesakit. Selain daripada kehilangan selera makan, muntah-muntah dan loya juga berlaku.

Orang dengan nephrosis mengalami simptom berikut yang bermaksud merekamungkin berisiko tinggi mengalami keadaan yang mengancam nyawa.

Kesukaran dalam pernafasan---kerana pengekalan cecair dalam paru seseorang

Tentang diet pada Sindrom nephrotic, pakar-pakar yang memberikan nasihat ini:berhenti makan pisang, citrus, kentang, tomato, Skuasy, teh, kicap, monosodiumglutamat adalah penyebabnya. Makan kacang kurang (seperti: walnut, buah Berangan, badam, dll) dan masin makanan (seperti jeruk, jeruk, dll); Berhenti mengambil diet ini dengan alkohol dan makanan pedas, Makan protein kurang lemak atau haiwan, lemak daging, udang, ketam dan sebagainya; Berhenti makan kacang dan produk mereka, seperti tauhu, Taugeh, serbuk kacang dan sebagainya; Berhenti makan makanan tambahan, tonik, lada, litchi, coklat dan sebagainya. Terdapatmakanan yang lain harus mengelakkan, sos manis kacang, udang, ketam, jeruk, bertapai tauhu, bacon, sosej dan bacon. Merangsang makanan seperti Rokok, arak, cuka juga harus dielakkan.

Sebelum ini:Bagaimana mendiagnosis kanak-kanak dengan sindrom nephrotic

Artikel seterusnya:Mengapa tidak Sindrom nephrotic pesakit menjadi bengkak?

Tag: diet Sindrom nephrotic gejala-gejala gejala-gejala Sindrom Nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat