WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Mengapa tidak Sindrom nephrotic pesakit menjadi bengkak?

2017-12-28 22:22

Mengapa tidak Sindrom nephrotic pesakit menjadi bengkak?Retensi cecair ini berlaku apabila cecair yang bocor keluar dari salur darah ke tisu-tisu badan. Ini menyebabkan bengkak dan puffiness tisu-tisu yang terjejas. Bengkak ini biasanya tidak menyakitkan tetapi tisu-tisu yang bengkak mungkin berasa ketat. Dengan kanak-kanak, muka sering terjejas pertama dan muka menjadi bengkak. Dengan orang dewasa, buku lali sering menjadi bengkak pada mulanya(kerana graviti membantu cecair ke kolam di kaki lebih rendah). Sebagai pengekalan cecair menjadi lebih buruk, di betis dan paha boleh menjadi bengkak.

Sebab mengapa Sindrom nephrotic sangat bengkak adalah:

(1) penurunan tekanan osmotic colloid plasma: Pertukaran cecair dalaman dan luar akan dikawal selia oleh tekanan osmotic kedua-dua pihak. Osmotic tekanan termasuk tekanan osmotic Kristal dan colloid osmotic tekanan, bekas daripada bahan Kristal (terutamanya kerana ia percuma elektrolit), melalui dinding kapilari, jadi ia mempunyai sedikit kesan Pertukaran vaskular dan cecair; di daerah kecil Engkilili terutamanya daripada protein (terutamanya albumin), kerana ia tidak dapat bebas melalui dinding kapilari, yang merupakan faktor utama di dalam saluran darah Pertukaran cecair badan. Sindrom nephrotic, disebabkan oleh sejumlah besarkehilangan protein dalam air kencing dan plasma, disebabkan oleh hypoproteinemia, mengakibatkan plasma colloid osmotic tekanan menurun, Bilakah 3.3 yang biasa ~ 4kPa ke 0.8 ~ 1.1kPa, kepada kadar resapan yang tinggi cecair ruang-antara pergerakan air intravascular, dan edema.

(2) mengurangkan isipadu darah berkesan: air plasma bergerak mengurangkan isipadu darah yang berkesan, yang membawa kepada perubahan berikut dalam vivo: oleh volumereceptor hormon antidiuretic (ADH) meningkat, reabsorption tiubrenal air meningkat; dengan pengaktifan sistem aldosterone angiotensin renin, aldosterone yang menghasilkan sekunder histiocytosis, membuat reabsorption natrium tiub renal; perencatan natriuretic faktor pengeluaran untuk mengurangkannatrium ginjal perkumuhan. Dengan cara ini, pengekalan air dan sodium dalam badan seterusnya aggravates edema yang.

Semua dua faktor menyumbang kepada edema tinggi Sindrom nephrotic.

Sebelum ini:Gejala-gejala dan diet Nephrotic Sindrom

Artikel seterusnya:Apakah gejala-gejala Sindrom nephrotic?

Tag: Sindrom nephrotic bengkak gejala-gejala Sindrom Nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat