WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Apakah komplikasi mungkin Sindrom nephrotic?

2017-12-28 23:30

Apakah komplikasi mungkin Sindrom nephrotic?Mungkin komplikasi dari Sindrom nephrotic sendiri

Komplikasi boleh disebabkan oleh nephrotic Sindrom itu sendiri kerana kehilangan biasa protein dari darah. Ini termasuklah:

Meningkatkan risiko mendapat jangkitan. Ini adalah kerana anda boleh kehilangan antibodi dalam air kencing. (Antibodi adalah protein yang membantu untuk mempertahankan badan dari jangkitan.) Apa-apa tanda-tanda jangkitan (sakit tekak,suhu yang tinggi (demam), dan lain-lain) perlu diambil serius dan dilaporkan dengan segera kepada seorang doktor.

Meningkatkan risiko untuk membentuk darah beku dalam saluran darah (kaedah temubual). Sebagai contoh, satu urat yang mendalam kaedah temubual (DVT) dalam pusingan satu. Ini boleh menyebabkan kesakitan, bengkak dan komplikasi lain. Sebab ini adalah kerana ada perubahan dalam baki protein dalam darah yangmelindungi bayi daripada darah beku yang membentuk.

Tahap kolestrol yang tinggi. Jika ini berterusan jangka panjang, ia adalah satu faktor risiko untuk membentuk penyakit jantung.

Meningkatkan risiko kekurangan vitamin D yang boleh membawa kepada masalah tulang. Ini adalah kerana kehilangan vitamin D-ikatan protein dari aliran darah.

Anemia. Ini adalah kerana kehilangan protein yang membantu untuk membawabesi sekitar dalam aliran darah. Anda perlu besi agar sel-sel darah merah dan mencegah anemia.

Bergantung kepada tempoh dan tahap keterukan Sindrom nephrotic, anda dinasihatkan untuk mengambil rawatan untuk membantu mencegah atau mengurangkan risiko komplikasi ini mungkin.

Komplikasi yang mungkin dari Punca Sindrom nephrotic

Anda juga mungkin mempunyai komplikasi yang pelbagai dari keadaan asas yang menyebabkan Sindrom nephrotic. Sebagai contoh:

Antara komplikasi paling biasa penyakit buah pinggang ialah tekanan darah tinggi (hipertensi).

Beberapa gangguan buah pinggang membawa kepada penyakit buah pinggangkronik.

Beberapa gangguan (sebagai contoh, kencing manis, artritis reumatoid, dan lain-lain) yang menyebabkan Sindrom nephrotic boleh mempunyai pelbagai gejala dan komplikasi lain.

Mungkin komplikasi daripada rawatan

Selalunya, Rawatan Sindrom nephrotic memerlukan kursus ubat steroid atau ubat-ubatan lain untuk menyekat sistem imun (lihat di bawah). Sesetengah orang membina kesan-kesan sampingan dan komplikasi daripada rawatan-rawatan ini, terutama jika rawatan yang memerlukan dos yang tinggi, atau untuk tempoh yangpanjang.

Sebelum ini:Apakah gejala-gejala Sindrom nephrotic?

Artikel seterusnya:Saya perlukan apa-apa ujian untuk mengesahkan nephrotic Sindrom?

Tag: Sindrom nephrotic gejala-gejala Komplikasi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat