WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Saya perlukan apa-apa ujian untuk mengesahkan nephrotic Sindrom?

2017-12-28 22:36

Saya perlukan apa-apa ujian untuk mengesahkan nephrotic Sindrom?Untuk mengesahkan nephrotic Sindrom

Yang mudah 'dipstick' ujian air kencing boleh mengesahkan bahawa ia mengandungi banyak protein. Protein dalam air kencing bukanlah disebabkan oleh Sindrom nephrotic tetapi sering merupakan penyebab asas penyakit buah pinggang. (Pengecualian akan protein dalam air kencing yang disebabkan oleh jangkitan saluran kencing.) Jumlah protin yang hilang dapat diukur melalui air kencing dan ujiandarah yang lebih terperinci. Selalunya, anda perlu mengumpul semua air kencingyang telah anda lulus dalam tempoh 24 jam, jadi jumlah protin yang hilang dalam masa sehari boleh diukur. Darah rendah tahap albumin yang digabungkan dengan banyak protein yang terkandung dalam air kencing biasanya mengesahkan bahawa anda mempunyai sindrom nephrotic.

Untuk mencari Punca Sindrom nephrotic

Pelbagai ujian darah boleh dilakukan untuk cuba untuk mengenal pasti punca Sindrom nephrotic. Biopsy buah pinggang juga boleh dilakukan. Biopsy buah pinggang adalah satu prosedur yang melibatkan mengambil sampel tisu daripada buah pinggang yang kecil. Sampel melihat di bawah sebuah mikroskop, atau diuji dengan cara lain. Ini selalunya adalah ujian paling penting untuk menjelaskan PuncaSindrom nephrotic pada orang dewasa. Walau bagaimanapun, biopsy yang tidakbiasanya dilakukan pada kanak-kanak di bawah umur 8 tahun. Ini adalah keranakebanyakan kes kanak-kanak adalah disebabkan oleh perubahan minima penyakit. Percubaan rawatan biasanya dinasihatkan pertama dan biopsy dilakukan hanyajika rawatan tidak berfungsi. (Terdapat beberapa pengecualian kepada kaedah am ini.)

Untuk menyemak fungsi buah pinggang

Ujian darah boleh menyemak pada fungsi buah pinggang. U & Es dan eGFR (disebutkan lebih awal dalam 'kefahaman buah pinggang dan air kencing') menunjukkan bagaimana buah pinggang akan membersih bahan buangan dari aliran darah.

Sebelum ini:Apakah komplikasi mungkin Sindrom nephrotic?

Artikel seterusnya:hypokalemia dan Sindrom nephrotic

Tag: Sindrom nephrotic ujian

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat