WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Apa yang menyebabkan keletihan di FSGS

2018-06-23 14:50

Apa yang menyebabkan keletihan di FSGSJika anda seorang pesakit FSGS Adakah anda tahu apakah tanda-tanda yang mungkin anda hadapi? Menyusahkan gejala seperti keletihan, loya, muntah-muntah, gatal-gatal, bengkak dan rasa metabolik dalam mulut berlaku dengan mudah di FSGS, terutama apabila keadaan penyakit beroperasi ke tahap kegagalan buah pinggang. Dengan keletihan, pesakit FSGS boleh didapati mereka tidak berasa hendak melakukan apa-apa dan mereka boleh menjadi sangat letih bahkan jika mereka tidak berbuat apa-apa. Mengapakah hal ini?

Anemia adalah punca paling biasa kelesuan dalam penyakit buah pinggang FSGS. Apabila buah pinggang terjejas, sisa buangan atau toksin uremic akan membina dalam aliran darah. Selain itu, buah pinggang yang sihat juga boleh merembes beberapa hormon penting, salah seorang daripadanya dipanggil erythropoietin. Dalam keadaan yang betul, buah pinggang boleh merembes hormon, EPO, yang boleh merangsang Tulang Sum-Sum menghasilkan sel darah merah. InFSGS, tisu-tisu buah pinggang menjadi tercalar. Jika buah pinggang anda akan tidak berfungsi dengan baik, EPO kurang dihasilkan. Jadi anda tidak akan dapat membuat cukup sel-sel darah merah dan anda akan berkemungkinan mendapat penyakit anemia. Sel-sel darah merah boleh membawa oksigen ke sel seluruh badan. Anemia sahaja boleh membuat anda merasa letih dan lemah.

Oleh kerana keletihan adalah manifestasi klinikal daripada ginjal anemia, merawat anemia adalah titik penting untuk menghapuskan gejala ini. Seperti untuk rawatan anemia buah pinggang akibat daripada FSGS, Osmotherapy perubatan mikro-Cina amat disyorkan. Osmotherapy perubatan mikro-Cina adalah rawatan herba yang telah terbukti mampu memanjangkan saluran darah, menggalakkan peredaran darah, menyekat keradangan, merendahkan extracellular matriks dan memperbaiki fungsi buah pinggang. Fungsi buah pinggang terjejas adalah akar menyebabkan untuk tahap toksin yang tinggi dalam darah, kurang pengeluaran erythropoietin dan ketat diet terhad, apabila fungsi buah pinggang menjadi bertambah baik, semua masalah ini akan diselesaikan dan juga keadaan keletihan mendapat diremitkan pada dasarnya.

Sebelum ini:hypokalemia dan Sindrom nephrotic

Artikel seterusnya:Osmotherapy mikro-Cina perubatan untuk penyakit buah pinggang

Tag: FSGS

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat