WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Diet >

Boleh IgA Nephropathy pesakit mengambil Vitamin C?

2017-12-23 22:08

Boleh IgA Nephropathy pesakit mengambil Vitamin C?Apabila orang-orang yang didiagnosis dengan IgA nephropathy, Terdapat banyak perkara yang perlu diingat. Terdapat banyak amalan dan larangan bagi IgA nephropathy pesakit. Vitamin C adalah terkenal untuk nilai. Tetapi dengan IgA nephropathy, boleh pesakit mengambil vitamin C?

Kelebihan vitamin c

Vitamin C adalah milik pemakanan larut air. Ia memperbaiki keadaan pelbagai penyakit, seperti kekurangan sistem imun, penyakit kardiovaskular, masalah kesihatan pranatal, penyakit mata dan kedutan kulit. Bagi IgA nephropathy, faedah-faedah yangdisenaraikan di bawah.

Meningkatkan daya imuniti

IgA nephropathy jatuh dalam kategori penyakit autoimun. Vitamin C menyumbangkepada meningkatkan sistem imun, jadi yang memperkukuhkan keupayaan untuk melawan penyakit.

Anti keradangan

Kerana imun IgA kompleks Deposit pada buah pinggang, ia membawa kepada keradangan. Vitamin C mengandungi bahan-bahan sama fungsi antihistamin, yang membantu melegakan keradangan.

Mengurangkan tekanan darah

Tekanan darah tinggi merupakan salah satu manifestasi daripada IgA nephropathy.Vitamin C shoulders fungsi mengurangkan tekanan darah tinggi.

Dilasi vaskular

Tekanan darah tinggi cenderung untuk meningkatkan kelikatan darah, yang meningkatkan risiko thrombus. Oleh kerana vitamin C menyumbang kepada penurunan tekanan darah tinggi, ia meningkatkan ischemia dan anoxia di buah pinggang.

Meningkatkan anemia

Sesetengah pesakit nephropathy IgA hadir anemia. Vitamin C boleh memperbaiki keadaan.

Kesan-kesan sampingan vitamin c

Ia adalah penting untuk mengikuti nasihat doktor bagi Pengambilan vitamin C. Pengambilan berlebihan vitamin C akan menyebabkan kesan sampingan yang serius, seperti batu asid urik, sel darah pecah dan kulit ruam.

Penggunaan dan dos

Secara umum, orang biasa adalah disyorkan untuk mengambil 60mg vitamin C setiap hari. Bagi pesakit kanak-kanak atau wanita hamil, vitamin C yang diperlukan dengan lebih. Mengikut syarat-syarat yang berbeza, berbeza dos ditetapkan. Untuk memastikan Kesihatan, adalah lebih baik berjumpa doktor sebelum IgA nephropathy pesakit mengambil vitamin C.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:boleh nephropathy IgA pesakit makan telur?

Tag: IgA nephropathy Vitamin C

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat