WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Diet >

Kebaikan biji Labu dan buah pinggang penyakit

2018-04-13 17:19

Kebaikan biji Labu dan buah pinggang penyakitBiji Labu yang lazat dan sering diabaikan bahagian Labu, yang mempunyai banyak khasiat dan nutrien dibungkus ke dalam bentuk kecil mereka. Benih Labu membantu meningkatkan imuniti dan metabolisme, mengurangkan berat badan, meningkatkan mood dan memperbaiki kualiti tidur. Lain-lain faedah utama benih Labu termasuk meningkatkan tahap pertumbuhan testosteron dan rambut di kalangan lelaki, melindungi terhadap kanser dan parasit, menghilangkan batu buah pinggang, memperbaiki kesihatan jantung, merawat kencing manis, melindungi kesihatan tulang dan penyembuhan lebih cepat luka.

Khasiat biji Labu

Mari kita lihat dengan lebih dekat sebahagian daripada manfaat kesihatan Labu benih di bawah.

Kesihatan jantung & kawalan kolesterol

Sebatian organik seperti phytosterols dan omega-3 asid lemak politaktepu hadir dalam biji Labu akan bersambung terus ke tahap kolesterol LDL yang lebih rendah. Sebatian ini juga bertanggungjawab untuk mengelakkan darah beku dan aterosklerosis, sekali gus mengurangkan risiko serangan jantung dan strok.

Aktiviti antioksida

Ekstrak biji Labu mengandungi beberapa komponen, termasuk lignan dan sifat-sifat anti-kanser. Sebatian ini telah secara langsung telah disebabkan oleh scavenging radikal dalam subjek ujian yang diberikan ekstrak biji Labu. Antioksidan adalah bahan yang kuat yang membantu badan menyingkirkan radikal bebas, yang sampingan berbahaya metabolisme sel yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit, termasuk kanser!

Mendorong tidur

Jika anda berasa letih atau tertekan selepas melalui hari yang panjang, anda boleh bertukar biji Labu untuk menenangkan diri dan mendapat tidur malam yang baik. Biji Labu yang kaya dengan sumber magnesium dan tryptophan. Kedua-duanya adalah berkaitan rapat dengan ubat pelali dan kualiti-kualiti yang menenangkan yang merangsang tidur. Benih ini boleh membantu kepala anda memukul bantal untuk damai rehat sepanjang malam kerana komponen-komponen penting yang dua.

Memperbaiki kesihatan prostat

Biji Labu yang baik untuk melegakan gejala-gejala prostat yang diperbesarkan, terutamanya disebabkan oleh kandungan zink yang tinggi mereka. Ini menyimpan prostat yang sihat, yang merupakan salah satu tempat yang paling biasa untuk lelaki untuk mengembangkan kanser. Selain itu, bagi lelaki, tahap zink yang rendah membawa kepada kejatuhan dalam paras testosterone menurun. Zink di biji Labu juga memastikan kesuburan tinggi dengan meningkatkan kualiti sperma yang sihat di kalangan lelaki.

Pertumbuhan rambut di kalangan lelaki

Kajian mendedahkan bahawa minyak biji Labu adalah bermanfaat untuk pertumbuhan rambut di kalangan lelaki. Tahap rendah androgen dipercayai menyebabkan masalah keguguran rambut pada lelaki. Minyak meningkatkan paras androgen lelaki. Oleh itu, beberapa biji Labu setiap hari boleh membuktikan bermanfaat bagi pertumbuhan rambut.

Mencegah kanser

Biji Labu juga dikenali untuk merawat pelbagai jenis kanser termasuk perut, prostat, paru-paru, usus besar dan kanser payudara. Oleh kerana anak antioksidan aktiviti Labu benih juga dikenali untuk mengurangkan risiko kanser payudara di kalangan wanita menopaus.

Sifat-sifat anti-kencing manis

Kandungan magnesium yang tinggi dalam biji Labu adalah bertanggungjawab untuk menurunkan tahap gula dalam darah di dalam badan. Dengan meningkatkan pengeluaran insulin dan mengurangkan tekanan oksidatif dalam tubuh, ia membantu menghalang diabetes jenis 2.

Menghalang aktiviti parasit

Benih Labu telah lama dikaitkan dengan aktiviti anti parasit dan telah digunakan secara tradisional untuk menghapuskan tapeworms dan lain parasit yang merbahaya dalam badan. Untuk anak-anak, yang paling mudah untuk cacing, benih Labu menyediakan makanan ringan yang lazat dan satu barisan pertahanan yang sangat penting terhadap cacing tersebut, yang boleh mengakibatkan zat makanan, corak pertumbuhan yang tidak betul dan ataupun kematian.

Mengurangkan keradangan

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa benih Labu mempunyai sifat-sifat anti-radang dalam badan, yang merupakan salah satu kegunaan biasa ini makanan ringan yang lazat. Keradangan selalunya boleh hasil daripada pelbagai kekurangan, termasuk protin, pelbagai vitamin, dan mineral. Keadaan radang seperti artritis boleh melemahkan, jadi menambah baik jumlah protein dan anti-radang sebatian ke dalam tubuh anda akan mengelakkan perkara. Ini juga akan membantu mengekalkan tisu-tisu yang sihat. Benih Labu telah secara langsung dikaitkan dengan pengurangan radang dan sakit berkaitan artritis.

Mencegah batu buah pinggang

Benih Labu berkaitan dengan mengurangkan toksin di dalam badan, kerana sifat-sifat diuretik mereka, serta aktiviti antioksidan. Selain itu, mereka merangsang peredaran darah dan meningkatkan kelajuan dan pemprosesan fungsi hati dan buah pinggang. Asid urik dan pelbagai toksin lain kerana itu dihapuskan dari badan, yang bermakna mereka tidak boleh berkumpul menjadi berbahaya batu buah pinggang atau bentuk-bentuk lain, seperti gout dan artritis, seperti yang disebutkan tadi. Benih Labu mempromosi Kesihatan buah pinggang yang baik dan membantu untuk menyahtoksin tubuh dari atas ke bawah.

Sebelum ini:Manfaat timun dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Kesan sampingan beras yis merah dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Benih Labu

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat