WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy gejala >

Apakah yang menyebabkan IgA nephropathy?

2017-12-28 23:19

Apakah yang menyebabkan IgA nephropathy?IgA nephropathy adalah satu keadaan di mana protein akan menyebabkan kerosakan buah pinggang. Protein yang dipanggil immunoglobulin A atau IgA. Nephropathy bermaksud penyakit yang merosakkan buah pinggang.

IgA nephropathy merupakan salah satu kumpulan syarat-syarat yang dikenali sebagai glomerulonephritis. Di bahagian luar buah pinggang, saluran darah kecil kelompok bersama-sama untuk struktur borang dipanggil glomeruli. Ini menapis darah untuk membuat air kencing.

IgA nephropathy disebabkan oleh antibodi yang dipanggil IgA yang terperangkap di dalam buah pinggang dan menyebabkan kerosakan buah pinggang. IgA adalah pendek untuk 'immunoglobulin A'. IgA merupakan sejenis daripada antibodibadan kita menghasilkan untuk melawan jangkitan. Antibodi adalah protein kecilyang mengedarkan dalam aliran darah. Mereka adalah sebahagian daripada sistem pertahanan badan (imun) dan kadang-kadang dipanggil immunoglobulins. Bilik-bilik ini disediakan oleh limfosit B - jenis sel darah putih.

IgA yang mendapat ke buah pinggang dalam aliran darah dan kemudian menyebabkan parut dan bengkak di buah pinggang. Parut dan bengkak adalah sangat kecil dan hanya dapat dilihat dengan mikroskop yang. Glomeruli yang rosak disebabkan oleh mendapan IgA. IgA nephropathy tidak biasanya beroperasi dalam keluarga, jadi anda tidak perlu risau tentang lulus ia kepada anak-anak anda.

Punca IgA nephropathy tidak difahami sepenuhnya. IgA dihasilkan oleh kelenjar sekitar tekak dan usus untuk melawan jangkitan. IgA adalah biasanya dua antibodimolekul di atas piring.

Dalam IgA nephropathy, molekul ini nampaknya mendapat menyertai di rantai panjang. Kerana ini perjalanan sekitar dalam darah dan melalui buah pinggang mereka tersekat dalam penapis (glomeruli) buah pinggang.

IgA yang terperangkap kemudian menyebabkan reaksi keradangan. Ia tidak diketahui mengapa membangunkan rantaian IgA ini.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:IgA Nephropathy (Berger di penyakit) - tanda-tanda

Tag: IgA nephropathy sebab-sebab IgA nephropathy sebab

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat